Novosti / Crna kronika

dva tima za cijeli zagreb

Policija odgovorila na Houdekove prozivke: Evo zašto ih je nakon prometne nesreće čekao satima

Policija odgovorila na Houdekove prozivke: Evo zašto ih je nakon prometne nesreće čekao satima
Jurica Galoić/Igor Kralj/Pixsell

Pojašnjavanju kako na području PUZ-a postoje dvije postaje prometne policije od kojih svaka pokriva jedan dio grada

Pjevač Jacques Houdek (37) i njegov menadžer Mihovil Bek u četvrtak su imali prometnu nesreću, a kako Bek tvrdi, policiju su čekali sat i pol da dođe na uviđaj nesreće.

Kako bi opravdali "optužbe" da se predugo čekalo na dolazak policije na mjesto događaja, iz PU zagrebačke "servirana" je cijela kronologija aktivnosti prometnih policajaca tijekom današnjeg popodneva.

"Dojava je zaprimljena oko 15.30 sati da se kod kućnog broja 44 Ulice Ribnjak dogodila prometna nesreća dva automobila bez ozlijeđenih osoba i u kojoj je nastala materijalna šteta. U trenutku zaprimanja dojave, ekipe za očevid prometne policije nalazile su se na drugim lokacijama u Gradu Zagrebu gdje su već provodile očevide prometnih nesreća s materijalnom štetom ali i s ozlijeđenom osobom."

Oko 15.45 sati jedna od ekipa za očevid je, odmah po dovršenom prethodno započetom očevidu, upućena u Ulicu Ribnjak.

Međutim, PU zagrebačka je u tom trenutku zaprimila dojavu da se dogodila teška prometna nesreća u kojoj ima ozlijeđenih, pa je ekipa sukladno prioritetima, preusmjerena na tu drugu lokaciju - naglašavaju iz zagrebačke policije.

Pritom pojašnjavaju kako na području PUZ-a postoje dvije postaje prometne policije od kojih svaka pokriva jedan dio grada. 

"Unutar dva sata prije navedene prometne nesreće na području jedne od njih, i postaje prometne policije, evidentirali smo 6 prometnih nesreća, a u vremenu od dva sata nakon, dodatnih 7 prometnih nesreća. Naglašavamo da se radi o postaji prometne policije koja je bila zadužena za provođenje očevida u Ulici Ribnjak",  zaključuju iz PU zagrebačke.

"Ovaj put nema ozlijeđenih, ali moglo je biti svašta"

Bek kaže da je policija došla tek nakon 3 sata i 20 minuta čekanja.

"Bila su to dvojica najpristojnijih i najprofesionalnijih policajaca. Nisu oni ništa krivi, ljudi rade pošteno svoj posao u okolnostima koje su im dane - kriv je sustav, organizacija", poručio je Jacquesov menadžer, a javlja 24sata.

Ustvrdio je kako mu nitko mi ne može reći da je normalno da mu se četiri puta nitko ne javi na 192.

"Oni s druge strane ne znaju ni kakva je šteta, ni kakva je nesreća bila. Ovaj put, hvala Bogu, nema ozlijeđenih, a moglo je biti svašta", zaključio je Bek s opaskom.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!