Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Užas kod Koprivnice

Dogo Argentino izgrizao bebu staru mjesec dana: 'Dijete je u teškom stanju i životno ugroženo'

Dogo Argentino izgrizao bebu staru mjesec dana: 'Dijete je u teškom stanju i životno ugroženo'
Pixsell

Dijete je u teškom stanju prevezeno u Klaićevu bolnicu gdje je operirano. Pas je u vlasništvu oca bebe

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke objavili su detalje stravičnog slučaja iz okolice Đurđevca gdje je pas izgrizao bebu staru dva mjeseca. 

"22. ožujka, oko 14 sati, u mjestu na širem đurđevačkom području u spavaćoj sobi pas Dogo Argentino ugrizao jednomjesečno dijete. Dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede i prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Pas je vlasništvo 45-godišnjeg oca djeteta. Provodi se daljnje kriminalističko istraživanje", naveli su u policiji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Beba je sinoć operirana u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Kako smo saznali od doktora Gorana Roića, dijete je i dalje u teškom stanju i životno ugroženo. 

"Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično", rekao je doktor Roić. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21.30 sati

Iris Ban-Krošelj, predsjednica udruge studenata Pravnog fakulteta za pravnu zaštitu životinja Animalex pojašnjava kako nakon napada psa, policija po službenoj dužnosti mora zvati veterinarsku inspekciju koja potom izlazi na teren.

"Čim pas ugrize drugu životinju ili čovjeka, automatski spada pod opasne pse, a za njih postoji i poseban pravilnik. Psa se testira i od vlasnika se traži dokaz o nekažnjavanju. U protivnom mu se pas odmah oduzima. Psa se kastrira i vlasniku se određuje rok da ga istrenira. Nakon određenog roka, pas se testira i ako prođe, vraća se vlasniku. Ako ne zadovolji uvjete znači da je nepopravljiv i vodi se na eutanaziju", rekla je Ban-Krošelj za ePodravinu.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!