Novosti / Crna kronika

Detalji napada kod Đurđevca

Detalji užasa: Htio joj je pomoći? Beba se probudila i počela plakati, a pas se zaletio i ugrizao je za glavu

Detalji užasa: Htio joj je pomoći? Beba se probudila i počela plakati, a pas se zaletio i ugrizao je za glavu
Shutterstock/I. Ivanda Rožić

Roditelji su bebu stavili na spavanje u sobu, dok je pas bio u drugoj prostoriji

Majka djevojčice stare svega 39 dana koja je u petak oko 14 sati u mjestu Repaš u Podravini zadobila teške ozljede glave u napadu argentinske doge rekla je za 24 sata da je operacija kojoj je njezina kćerka podvrgnuta u petak navečer u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu prošla uspješno.

"Operacija je prošla uspješno, još ništa ne znamo. Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi. Ne bih sad o tome, oprostite", rekla je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S trogodišnjom psom argentinskom dogom koja je izgrizla jednomjesečnu bebu u Rakušu kod Đurđevca dosad navodno nije bilo nikakvih problema, a i otac (45) i njegova nevjenčana supruga, majka njihova novorođenog djeteta, oboje su u trenutku napada psa bili u kući. Bebu su stavili na spavanje u sobu, dok je pas bio u drugoj prostoriji, piše Jutarnji list.

U jednom trenutku beba se navodno probudila i počela plakati, a pas se zaletio u njezinu sobu, dotrčao do kolijevke te je ugrizao za glavu. S obzirom da pas dosad navodno nije pokazivao agresivnost, postoji mogućnost da je na neki način htio pomoći bebi, ali je zbog njegove snažne i djetetove slabe fizičke konstitucije taj pokušaj doveo do tragedije. No, ovu i sve druge moguće teze o okolnostima napada tek trebaju biti utvrđene.

Roditelji su, piše Jutarnji list, u kobnom trenutku čuli vrisku i lavež te su se i samo zatrčali u sobu i zatekli teško ozlijeđeno djetešce. Odmah su zvali Hitnu pomoć, koja je dijete prvo odvezla u koprivničku bolnicu, odakle je prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Psa je odvela veterinarska služba i smjestila ga u karantenu na promatranje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda djetetovih prava policija će protiv 45-godišnjaka, ujedno i vlasnika psa, podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Djevojčica je i dalje životno ugrožena. U nedjelju bi joj trebao biti napravljen kontrolni CT, nakon kojega bi doktori trebali imati jasnije prognoze o njezinom oporavku.

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!