Novosti / Crna kronika

život joj i dalje ugrožen

Policija će kazneno prijaviti i majku? Beba koju je pas ugrizao za glavu mora na još jednu operaciju

Policija će kazneno prijaviti i majku? Beba koju je pas ugrizao za glavu mora na još jednu operaciju
Shutterstock/I. Ivanda Rožić

Djevojčicu je pas ugrizao jednom u području potiljka i nanio joj teške ozljede

Djevojčica koju je prije tri dana ugrizao pas tijekom dana ponovno će morati na operaciju, doznaje Jutarnji od ravnatelja Dječje klinike u Klaićevoj, prof.dr. Gorana Roića.

"S obzirom na primarnu težinu i prirodu zadobivenih ozljeda kao i na nalaz kontrolnog MR-a mozga pokazalo se da treba napraviti novu neurokiruršku operaciju. Njezino je stanje stabilno ali i dalje je vitalno ugrožena", rekao je prof. dr. Roić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djevojčicu je pas ugrizao jednom u području potiljka i nanio joj teške ozljede, a riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da joj je oštećen mozak i kost glave, odnosno da ima višestruke prijelome. Ugriz je doveo do krvarenja, a stradalo je i moždano tkivo.

Bebu, staru nešto više od mjesec dana pas je ugrizao u petak oko 14 sati u obiteljskoj kući u mjestu u blizini Đurđevca pas je ugrizao za glavicu. Prestravljeni roditelji odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je bebu prvo prevezla u koprivničku bolnicu, odakle su je, zbog težine ozljeda, prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Ovo su psi koji bi trebali nositi brnjicu!

Roditelji su tijekom subote popodne cijeli dan bili uz svoju bebu u bolnici. Osim brige za zdravlje i oporavak prvog djeteta, muke im zadaje ih i kaznena prijava koju je koprivničko-križevačka policija podnijela protiv oca B. K. (45).

Sumnjiče ga zbog povrede djetetovih prava, odnosno grubog zanemarivanja roditeljskih dužnosti i to za teži oblik djela, kojim je zapriječena kazna zatvora od jedne do osam godina jer je dijete teško ozlijeđeno. Otac je ujedno i vlasnik mužjaka Agaresa starog tri godine, koji je ugrizao bebu.

I otac i majka poriču odgovornost

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, ozbiljno se u policiji razmatra mogućnost da za isto djelo bude osumnjičena i majka.  Radi se o djelu povrede djetetovih prava, konkretno, nepoduzimanju svih mjera da pas ne dođe do sobe s djetetom i ne ugrize ga. Budući je majka zajedno s ocem bila u kući kada se napad dogodio lako je moguće da i ona odgovara. 

I otac i majka poriču odgovornost te tvrde kako su uvijek pazili na sve. Majka je u izjavi za 24 sata rekla kako ona i njezin suprug nisu ništa krivi. "Znam da sada ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi", rekla je novinarima u kratkome telefonskome razgovoru.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!