Ostani doma
Novosti / Crna kronika

slučaj atiemwen

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv Dinamovca: Djevojka tvrdila da ju je silovao

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv Dinamovca: Djevojka tvrdila da ju je silovao
Igor Kralj/PIXSELL

Dinamovca Iyayija Atiemwena je za silovanje prijavila neimenovana 24-godišnjakinja iz Velike Gorice

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici odbacilo je kaznenu prijavu za silovanje protiv 23-godišnjeg dinamovog igrača Iyayija Atiemwena.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv 23-godišnjeg državljanina Nigerije. (4. 4. 2019.)

Policijska uprava zagrebačka podnijela je posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave 24-godišnje hrvatske državljanke protiv osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. u svezi članka 152. stavak 1. Kaznenog zakona na njezinu štetu. 

Na temelju rezultata izvida koje je provela Policijska uprava zagrebačka nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičenik počinio prijavljeno kazneno djelo zbog čega je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave."

VEZANE VIJESTI

Djevojka iz Velike Gorice prijavila ga za silovanje

Atiemwena je prvo optužila Osječanka Iva Bošnjak koja tvrdi kako ju je Dinamov igrač napao i gušio. Nakon toga se javila neimenovana 24-godišnjakinja iz Velike Gorice koja je Atiemwena optužila za silovanje, ali nije htjela otkriti identitet zbog straha od osude javnosti. 

"Prvo me primio za ruke, pokušao me je svući. Ja sam se odupirala. Zatim me je počeo gušiti, a s drugom rukom me je opet počeo skidat. Ja sam ga molila da prestane, on nije prestao. Počeo me šamarati, ja sam počela vrištati. Nijedna žena ne bi trebala proživjeti to što sam ja proživjela. Osjećala sam se jadno i poniženo. Nisam mogla vjerovati da se išta tako može uopće desiti", rekla je sredinom ožujka u RTL-ovoj u emisiji djevojka s područja Velike Gorice.

Atiemwen (23)  je nedavno je prenoćio u policijia, a nakon obavijesnog razgovora izašao je pred suca koji ga je pustio da se brani sa slobode. Kaznena prijava za silovanje proslijeđena je nadležnom državnom odvjetništvu koje je odlučilo kako ne postoji osnovana sumnja da je Atiemwen počinio kazneno djelo silovanja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!