Novosti / Crna kronika

OTAC MU RADI U MINISTARSTVU

Šerić o puštanju na slobodu mladića koji je prebio taksista: 'Država nam je pred vratima pakla'

'Iz dugogodišnjeg sudačkog, odvjetničkog i životnog iskustva govorim - udarac nogom u glavu može biti pokušaj ubojstva'

Mladić sa snimke koja je zgrozila Hrvatsku pušten je da se brani sa slobode! 23- godišnjak koji je u brutalnom napadu zagrebačkom taksistu nanio teške ozljede nije čak dobio ni zabranu prilaska žrtvi.  

Je li to uobičajena praksa u Hrvatskoj ili je, kako neki nagađaju, mladiću progledano kroz prste zato što mu je otac zaposlenik jednog ministarstva?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što je najgore, nasilnik stanuje tek pet kilometara od muškarca kojeg je napao. 

"Za ovakva kaznena djela s elementima nasilja u pravilu je dosad bio određivan istražni zatvor, ako nije bio bi zamijenjen mjerom opreza, zabrane približavanja oštećeniku", pojašnjava odvjetnik Branko Šerić.

No, iz Općinskog državnog odvjetništva, kažu, da za to nema osnove. Točnije, 'okrivljenik je pušten na slobodu jer zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo'.

"Iz prakse znam - udarac obuvenom nogom u glavu može biti pokušaj ubojstva. Ne želim nikoga inkriminirat, ali opet govorim iz zaista dugogodišnjeg  iskustva i sudačkog i odvjetničkog i životnog iskustva-udarac nogom u glavu može biti pokušaj ubojstva", kazao je Šerić za RTL Danas.

Otac napadača,  zaposlen je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te je član povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom.

Iz ministarstva su danas rekli tek kako izražavaju žaljenje i napominju kako s ovim slučajem nemaju ništa. 

Tako su mislili i svjedoci ovog napada koji su sve snimali, a Vijesti.hr su prve objavile snimku. Oni nisu pozvali policiju ili napadnutom pokušali pomoći iako postoji zakonska obveza obavijestiti policiju ukoliko ste svjedok djela za koje je propisana kazna pet ili više godina.

Odvjetnika Šerića čudi bešćutnost ne samo napadača nego i promatrača. 

"Ne možemo ostati indolentni i bez reakcije. Inače smo stvarno, stanje nacije i država nam je- nemam riječi. Evo, baš sad za Uskrs da kažem- pred vratima pakla", zaključio je ugledni odvjetnik. 

Napadnuti taksist angažirao je odvjetnicu koja će nakon blagdana zatražiti zabranu prilaska svojem klijentu pred kojim je teška operacija oka i sinusa.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!