Ostani doma
Novosti / Crna kronika

TRAGEDIJA NA VELEBITU

Pročelnik gospićkog HGSS-a o smrti alpinistice iz Zagreba: 'Nije bilo šanse da se djevojka spasi'

Josip Brozičević kazao je da se radilo o iskusnim penjačicama koje su se penjale uobičajenim smjerom

Alpinistica iz Zagreba smrtno je stradala na Velebitu jučer poslijepodne. Tijekom uspona na Rujičin kuk u blizini Baških Oštarija, na nju je pala golema odlomljena stijena. 

Iako je u akciju spašavanja teško ozlijeđene alpinistice vrlo brzo poslano 10 pripadnika HGSS-a, za nju je bilo prekasno. Pomoć je pozvala slovenska alpinistica jer dvije djevojke koje su se penjale nisu bile u dosegu mobitela. Spasioci HGSS-a došli su do njih za sat vremena, no djevojci nije bilo spasa. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pročelnik stanice HGSS-a Gospić Josip Brozičević kazao je u RTL-u Danas da "gotovo da nije bilo šanse da se djevojka spasi". 

VEZANE VIJESTI

"S obzirom na okolnosti koje su nastale, znači odlamanja velikog komada stijene i ozljedama koje su izazvane velikim otvorenim prijelomom natkoljenice, vrlo brzo je djevojka iskrvarila zbog čega je nakon nekoliko sekundi nastupila smrt", rekao je Brozičević. 

Objasnio je da se u jednom trenutku odlomio veliki komad stijene te je s penjačicom pao na policu. "Od siline udarca i prignječenja na polici nastale su te ozljede koje su izazvale velike krvarenje", rekao je Brozičević. 

Rekao je da se radilo o iskusnim penjačicama koje su se penjale uobičajenim smjerom. "Smjer je stari i ranije penjan", kazao je Brozičević te dodao kako se i ranije znao dogoditi odron kamenja kod penjanja, ali da je to rijetko bilo sa smrtnim posljedicama, kao u ovom slučaju.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!