Novosti / Crna kronika

ODLUKA SUDA

Osumnjičena za 'ubojstvo iz zamrzivača' ne ide na slobodu! Smiljana Srnec ostaje u zatvoru

Osumnjičena za 'ubojstvo iz zamrzivača' ne ide na slobodu! Smiljana Srnec ostaje u zatvoru
Vjeran Žganec-Rogulja

Maksimalno može ostati iza rešetaka šest mjeseci do podizanja optužnice

Smiljana Srnec uhićena je 16. veljače 2019.

Županijski sud u Varaždinu odlučio je za još mjesec dana produljiti istražni zatvor Smiljani Srnec, okrivljenoj za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Smiljana Srnec (45), okrivljena da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru Jasminu Dominić (23) udarajući je po glavi tupo-tvrdim predmetom, gotovo tri mjeseca je iza rešetaka varaždinskog zatvora. Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produlji istražni zatvor za još tri mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Istražni zatvor joj je određen 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od počinjenja novoga kaznenog djela. 

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, dozvolu da Smiljanu Srnec posjete u varaždinskom zatvoru dosad su tražili svi članovi obitelji. Uz supruga Ivicu i najstariju kćer Katarinu, dozvolu za posjet dobila je i njezina majka Katarina, zaručnik najstarije kćeri David Balent te dvije mlađe kćeri. 

Policijska i državnoodvjetnička istraga nad pritvorenicom traje. Saslušavaju se svjedoci iz kruga što bliže što dalje obitelji, susjeda i svih onih koji bi mogli dati bilo kakav relevantan iskaz koji bi osumnjičenu Smiljanu povezao s ubojstvom njene sestre Jasmine. Svi članovi uže obitelji Smiljane Srnec, od majke, preko supruga, do kćeri i njezina dečka, ali i neki članovi šire obitelji koji imaju zakonsku blagodat, nisu željeli svjedočiti.

Jasmina Dominić je nestala negdje u kolovozu 2000. godine. Tek pet godina kasnije, 16. kolovoza 2005. Jasminin nestanak prijavljen je policiji u Čakovcu.

U subotu 16. veljače, čak 19 godina kasnije, njezino tijelo u zamrzivaču našao je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri. Preko tijela zamotanog u najlon bili su pobacani komadi mesa, među njima i svinjski kare iz 2002. godine.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!