Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Teški uvjeti rada

Izudarao prijatelja do smrti, a sad je podivljao u zatvorskoj bolnici. Policajci: 'Ovako više ne ide'

Izudarao prijatelja do smrti, a sad je podivljao u zatvorskoj bolnici. Policajci: 'Ovako više ne ide'
Miranda Cikotic/PIXSELL

Joško Božić Kudrić (36), prošli je tjedan po četvrti put napao pravosudnog policajca

"Gospodo, zatvorske kazne nisu tu da odgovaraju na Vaše osjećaje, ili osjećaje društva. Zatvori ponekad stvaraju 'čudovišta' i za takve ne vrijede modeli resocijalizacije po finskom, norveškom ili bilo kojem modelu, kojeg Vi uporno 'gurate' a pritom ste daleko od odjela i zatvorenika. Shvatite to dok ne bude kasno i dok netko od zaposlenika ne izgubi život", kazao je Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske. 

Naime, objavili su priopćenje nakon tri uzastopna napada na pravosudne policajce u posljednjih desetak dana. Zatvorenik iz Splita Joško Božić Kudrić (36), prošli je tjedan po četvrti put napao pravosudnog policajca, piše Slobodna Dalmacija. 

Policajca udario šakom u glavu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu Božić Kudrić udario je šakom u glavu pravosudnog policajca. Policajcu je u pomoć priskočio kolega te su svladali zatvorenika. 

Božić Kudrić u zatvoru je od 2015. godine kada je uhićen zbog nanošenja teške tjelesne ozljede Nikoli Krmeku (20), koji je umro u splitskoj bolnici dva tjedna nakon napada. On je na prvom suđenju proglašen krivim, kažnjen je s osam godina zatvora, ali je slučaj vraćen na ponovno suđenje. Tamo je osuđen na pet godina zatvora

Božić Kudrić je 18. studenoga 2015. godine u svom vozilu, nakon pušenja heroina, šakom u glavu udario Krmeka te je on izgubio svijest i pao na pod. Kad je došao svijesti, još ga je najmanje dva puta udario u lice, pao je na pod i udario glavom u betonsku podlogu. Zadobio je teške i za život opasne tjelesne ozljede. Pao je u komu, dobio upalu pluća i umro.

Policajci objavili priopćenje "Ovako više ne ide"

Tijekom boravka u istražnom zatvoru 2017. godine, pravosudni policajac je upozorio Božić Kudrića da prestane s vikanjem. Božić Kurdić uhvatio je policajca s obje ruke za vrat i bacio ga na pod. Policajca je oslobodio njegov kolega te su zajedno savladali nasilnog pritvorenika, piše Slobodna Dalmacija.  

Nakon objave presude prošle godine, ponovno je napao pravosudnog policajca. Premješten je u Lepoglavu gdje se dogodio posljednji napad nakon kojeg je SPPH objavio priopćenje "Ovako više ne ide". Upozorili su Ministarstvo pravosuđa i Upravu za zatvorski sustav da su tri uzastopna napada na pravosudne policajce u posljednjih desetak dana pokazali da su loši uvjeti rada i narušena sigurnost.

"Shvatite ovo ozbiljno jer pravosudnim policajcima 'voda dolazi do grla' i svoja upozorenja, svoje probleme će morati iznijeti na drukčiji način. Tražimo hitno od Uprave za Zatvorski sustav i probaciju višu sigurnost za zatvorske službenike", kazao je predsjednik SPPH-a, Tatarević. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!