Novosti / Crna kronika

Dom za djecu i mladež u Puli

STRAVIČNO! Dječaka u domu 'žigosali' užarenim ključem, gurali mu četkicu za zube u anus...

STRAVIČNO! Dječaka u domu 'žigosali' užarenim ključem, gurali mu četkicu za zube u anus...
Shutterstock

Nije prvi takav slučaj u pulskom Domu za odgoj djece i mladeži. Sličan slučaj zbio se i prije devet godina

Novi slučaj teškog zlostavljanja dječaka dogodio se prošlog tjedna u Domu za odgoj djece i mladeži Pula. Naime, 14-godišnjaka koji boravi u domu, zlostavljali  su12-godišnjak, također korisnik doma, te još jedan štićenik doma.

Zagrijavali su širi dio ključa do usijanja i prislanjali mu ga na kožu, tj. žigosali ga na više mjesta po tijelu. Zatim su gasili čikove po njemu i gurali mu četkicu za zube u anus te ga nakon toga prisiljavali da 'pere' zube istom četkicom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jedan dečko iz Doma je to otkrio i prijavio odgajateljima. Prošlog tjedna je održan i sastanak o tome u domu", doznaje Index od izvora.

Institucije su o slučaju dale samo šture informacije kako 'poduzimaju određene radnje i izvide', ne navodeći koje.

No, to nije prvi takav slučaj u pulskom Domu za odgoj djece i mladeži. Sličan slučaj zbio se i prije devet godina. Grubo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka dogodilo se ondje 2010. godine, a sud je utvrdio da 62-godišnji noćni odgajatelj, koji je te večeri bio u smjeni, nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa su maloljetnik (15) i dječak (12) ušli u sobu 13-godišnjaka i brutalno ga zlostavljali.

Noćni odgajatelj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, na pulskom je Općinskom sudu osuđen zbog nesavjesnog rada u službi.

Do zlostavljanja koje su maloljetnici snimili mobitelom i tijekom kojeg su, između ostalog, tetovirali dječaka, tjerali ga da pije urin te ga palili upaljačem po trbuhu, došlo je bez ikakva povoda između 22 i 2 sata.

Odgajatelju je izrečena uvjetna kazna od deset mjeseci zatvora koju neće odslužiti ako u roku od godinu dana, a nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!