Novosti / Crna kronika

novi detalji

Obrat u istrazi ubojstva Jasmine Dominić: Tužitelji tvrde da imaju krunski dokaz protiv Smiljane Srnec!

Obrat u istrazi ubojstva Jasmine Dominić: Tužitelji tvrde da imaju krunski dokaz protiv Smiljane Srnec!
Pixsell

Bit će zanimljivo vidjeti kako će tužiteljstvo, ali i obrana objasniti ove dokaze, jer škrinja je ipak bila u njezinu vlasništvu

Smiljana Srnec uhićena je 16. veljače 2019.

Iako vještaci sudske medicine nisu uspjeli utvrditi ni približno kada je ubijena Jasmina Dominić, izgleda da je tužiteljstvo protiv njezine sestre pronašlo novi dokaz.

Kako doznaje Jutarnji list iz nekoliko izvora, škrinja u kojoj je 19 godina nakon njezina nestanka pronađeno Jasminino tijelo bila je navodno prepuna otisaka njezine sestre Smiljane Srnec, jedine optuženice za Jasminino ubojstvo.

To su otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre. Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova. Za njihovo su dobro izuzimanje prije svega zaslužni i tehničari i vještaci koji su radili na očevidu pa se pokazalo da je kvalitetan očevid jedna od najbitnijih faza kriminalističke istrage.

Kako Jutarnji list doznaje, ti otisci prstiju, bez obzira na to što je tijelo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da je nedvojbeno ustanovljeno da se poklapaju s otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec. Njih je policija mogla dobiti i u istrazi, a ima ih pohranjene i u kartonu osobne iskaznice pa je trebalo napraviti analizu i komparativnu usporedbu.

Ipak, pitanje je kako će se ovaj dokaz tumačiti na sudu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će tužiteljstvo, ali i obrana objasniti ove dokaze, jer škrinja je ipak bila u njezinu vlasništvu.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!