Novosti / Crna kronika

Nepravomoćna presuda

'Krvava' Nuša Bunić osuđena za ubojstvo bivšega dečka Nikole Tureka: Na sudu je plakala

'Krvava' Nuša Bunić osuđena za ubojstvo bivšega dečka Nikole Tureka: Na sudu je plakala
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ubojstvo se dogodilo 2017. godine kada je Nuša bivšeg dečka Nikolu ubola nožem u vrat

Nuša Bunić (22) proglašena je na Županijskom sudu u Varaždinu krivom za ubojstvo bivšega dečka Nikole Tureka (30) kojemu je zabila u vrat oštricu od 9,5 centimetara te mu presjekla karotidnu arteriju i nakon toga pobjegla. Osuđena je nepravomoćno na 12 godina zatvora. U to vrijeme ubraja se boravak u pritvoru u kojem je od 15. lipnja 2017. godine. Tijekom izricanja presude Nuša je plakala. 

Nuša Bunić

Suđenje je od početka zatvoreno za javnost. Djevojka je policiji rekla da je bivšeg dečka ubila u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja. 

Na izricanje presude Nuši Bunić stigli su i Nikolini i Nušini roditelji. 

Zdravko i Branka Turek, koji su bili na rubu suza, prije presude tiho su rekli da ništa ne očekuju od presude, ali da ove dvije godine ne bi nikome poželjeli. 

No, nakon presude dogodila se drama: dok su Nikolini roditelji davali izjavu novinarima, došli su Nušini roditelji, Danko i Marina, te su verbalno napali Nikoline roditelje i revoltirano prozivali novinare da je presuda njihovoj kćeri rezultat medijske mržnje te da je Nikola bio na psihijatriji. 

"Postoje svjedoci da je napao i druge, kao i našu kćer. Ovo je linč! Što još trebam da mi netko povjeruje? Da se bacim s krova?", revoltirana je bila Nušina majka. 

Nikolini roditelji potvrdili su da se liječio zbog pokušaja samoubojstva. 

Sutkinja: "Optužena je bila kontradiktorna"

Sutkinja Ljiljana Kolenko istaknula je da je Nuša Bunić u svome iskazu bila kontradiktorna. Najprije je rekla da je bila napadnuta, zatim da je to bio pokušaj silovanja, a onda - da je bila silovana.

Nuša Bunić branila se time da se u hrvanju s njom Nikola Turek sam nabio na nož kad je nasrnuo na nju, no iz rane je vidljvo da je zadana zamahom nožem. Obrana nije uspjela dokazati da ju je Turek napao, piše Varaždinski.hr.

Prema psihovještačenju, Nuši Bunić dijagnosticiran je granični poremećaj osobnosti. Vještak je rekao da na pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana.

Tijekom postupka, osim niza dokaza koji su izneseni, obavljeno je i psihijatrijsko vještačenje te rekonstrukcija događaja na licu mjesta.

 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!