Ostani doma
Novosti / Crna kronika

'VJERUJEMO DA JE PRONEVJERENI NOVAC ISKORISTIO ZA KOCKANJE'

Skandalozni istup! Gradonačelnik Kirin o mrtvom pročelniku: 'Bio je ovisnik o kockanju'

Skandalozni istup! Gradonačelnik Kirin o mrtvom pročelniku: 'Bio je ovisnik o kockanju'
virovitica.net, Damir Spehar/PIXSELL

'Nažalost, nije vidio drugi izlaz iz svojih problema niti je za njih zatražio pomoć'

Ured gradonačelnika Virovitičko-podravske županije odlučio je podijeliti sve dostupne informacije glede krađe i pronevjere novca iz proračuna Grada Virovitice, a vezano uz pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Sinišu Palma (37) koji je preminuo u ponedjeljak 3. lipnja. 

"Nužno je reći da je gradonačelnik Ivica Kirin odmah nakon saznanja za nevjerojatnu krađu i pronevjeru novca iz proračuna Grada Virovitice već u petak 31. svibnja slučaj prijavio PU virovitičko-podravskoj te donio odluku da se odgovorna osoba udalji iz službe", navode iz Ureda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Palmu su odmah, kako se navodi, oduzete ovlasti pristupa računima kako se Gradu Virovitici ne bi nanosila daljnja financijska šteta.

"Postupak je pokrenut zbog šokantnog saznanja da je proračunu Grada Virovitice tijekom više godina nanesena milijunska šteta zbog čega se trebalo djelovati bez odgode, što je i učinjeno", tvrde nadležni pa dodaju:

"Odgovorna osoba u petak 31. svibnja uredno je došla na posao, a u razmaku od nekoliko sati je, bez javljanja suradnicima, otišla s radnog mjesta te joj se nakon toga gubi svaki trag. Iako su je kolege i poslovni suradnici pokušavali kontaktirati, na telefonske pozive i poruke više nije odgovarala."

Slučaj su preuzela mjerodavna tijela i ubrzo se otkrilo da je Palm imao privatnih problema koji su utjecali, kažu u Gradu, na pronevjeru i krađu.

"Bio je ovisnik o kockanju zbog čega imamo razloga vjerovati da je pronevjereni novac iz gradskoga proračuna iskorišten upravo u tu svrhu."

O cijeloj situaciji oglasio se i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

"Šokirani cijelom situacijom napominjemo da su u ovom slučaju prave žrtve Grad Virovitica i porezni obveznici koji uplaćuju novac u proračun Grada, a kojim se netko nezakonito poslužio za osobne potrebe. O kolikom se iznosu radi, znat će se nakon utvrđivanja činjenica i štete, a na temelju postupaka koji se vode u Gradu Virovitici te izvidom mjerodavnih tijela. Način na koji je stvorena šteta bio je nama skriven, a metode je bilo nemoguće otkriti redovnom analizom poslovanja i redovnim financijskim kontrolama koje Grad provodi u svom poslovanju. Ja kao gradonačelnik i sve gradske službe učinit ćemo sve kako bi se pronevjereni novac vratio u proračun. U financijskom smislu Grad Virovitica funkcionira normalno i sve službe redovno obavljaju svoju djelatnost."

Na kraju, gradonačelnik Ivica Kirin i cijela Gradska uprava nisu propustili cijeloj obitelji Palm, rodbini i prijateljima izraziti iskrenu sućut zbog gubitka mladog života.

"Nažalost, nije vidio drugi izlaz iz svojih problema niti je za njih zatražio pomoć", zaključuju u Uredu gradonačelnika.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!