Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Vozač kamiona nije bio pijan

VIDEO/FOTO Potvrđeno da su poginule 14-godišnjakinje; ravnatelj u šoku: 'Krenuli su na ekskurziju'

Ravnatelj Osnovne škole Dalj za Vijesti.hr kazao je kako su učenici 7. i 8. razreda išli na ekskurziju

"U šoku smo. Dobili smo od poolicije informaciju da su dvije učenice naše škole stradale, ali još nismo dobili nikakve službene i detaljnije informacije. Očekujemo da ćemo uskoro dobiti službeno što se dogodilo", kazao je za Vijesti.hr ravnatelj Osnovne škole Dalj Marko Stanić.

Na odmorištu kod Novske poginulo dvoje djece

Vidno potresen, dodao je kako su učenici 7. i 8. razreda jutros oko 7 sati krenuli na ekskurziju u Sv. Filip Jakov. Učenici će se, zbog tragedije, vratiti kući. 

"Općinsko državno odvjetništvo u Sisku u suradnji s djelatnicima prometne policije Kutina provodi očevid prometne nesreća koja se dogodila jutros u 9.35 sati na autocesti A3 u smjeru Zagreba na odmorištu Novska. Prema dosadašnjim rezultatima očevida, do nesreće je došlo kada je vozač teretnog vozila iz dosad neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a nakon čega je nekontrolirano nastavio kretanje kroz benzinsku crpku odmorišta gdje je došlo do naleta na parkirana vozila i pješake. U nezgodi je smrtno stradalo dvoje djece od 14 godina, a dvije punoljetne osobe s teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život prebačene su u bolnicu", rekao je Mario Miletić, zamjenik općinske državne odvjetnice u Sisku.

Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila je kako je alkotestiranjem 59-godišnjeg vozača kamiona utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.

U teškoj nesreći kod Novske dvoje mrtvih

Očevid na mjestu događaja vodi zamjenica općinske državne odvjetnice u Sisku, a nakon završetka očevida javnost će biti upoznata s okolnostima ove prometne nesreće.

"Vozio sam normalno, skretao sam na pumpu i htio natočiti gorivo. A kad sam stisnuo kočnicu kako bi skroz smanjio brzinu i stao, kočnica nije radila pa sam proklizao kroz pumpu i udario prvo u suncobrane koji su bili tamo… I onda…", pokušavao je u totalnom šoku 59-godišnji vozač kamiona opravdati tragediju kojom je zavio više obitelji u crno, piše Jutarnji list.

"Bile su nerazdvojne. I sjajno su se nadopunjavale. Iva je bila izvrsna učenica, a Renata samozatajna i dobrodušna, uvijek spremna svakome pomoći", tužnim glasom kazao je ravnatelj za Jutrnji list.

Vijest od stravičnoj tragediji donijela je ogromnu tugu i bol u OŠ Dalj, ali i u mjesto Erdut, gdje su živjele dvije djevojčice koje je smrt zadesila na putu koji je za njih trebao biti ispunjen veseljem i uživanjem na koncu još jedne školske godine.

Dan žalosti u Osječko-baranjskoj županiji 

Zbog ovog tragičnog događaja koji je duboko potresao građane cijele Hrvatske, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić proglasio je ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine, Danom žalosti u Osječko-baranjskoj županiji.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić izrazio je iskrenu sućut i suosjećanje obiteljima tragično preminulih učenica Osnovne škole Dalj čiji su se mladi životi ugasili danas u nesreći na odmorištu autoceste kod Novske. 

"Nenadoknadive su i neizrecive posljedice, kao i bol koju je izazvao ovaj tragični događaj, a svima, osobito obiteljima i prijateljima stradalih učenica, bit će potrebno puno snage i vjere u nošenju s ovom tragedijom. U kontaktu s ravnateljem škole i resornim službama Ministarstva znanosti i obrazovanja uključili smo se u pružanje potrebne pomoći i potpore učenicima i djelatnicima Osnovne škole Dalj, kao i roditeljima učenika", poručuju iz županije.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!