Novosti / Crna kronika

mjesec dana u istražnom zatvoru

O hororu na odmorištu oglasilo se i Državno odvjetništvo: 'Vozač je usprkos ograničenju vozio 90 km/h'

O hororu na odmorištu oglasilo se i Državno odvjetništvo: 'Vozač je usprkos ograničenju vozio 90 km/h'
Nikola Cutuk/PIXSELL

'Na parkiralištu benzinske postaje i odmarališta naletio i usmrtio dvije hrvatske državljanke (obje rođene 2005.)'

Vozač kamiona koji je skrivio tragediju kod Novske priveden u Županijsko državno odvjetništvo

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, kako je priopćeno, otvorilo je i formalnu istragu protiv vozača kobnog kamiona zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće u petak na odmorištu autoceste A3 kod Novske, u kojoj su smrtno stradale dvije 14-godišnje djevojčice dok su još dvije ženske osobe u dobi od 26 i 28 godina teško stradale.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Županijsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je kaznenu prijavu Postaje prometne policije Kutina protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st 1. i 4. Kaznenog zakona te je dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku ispitala osumnjičenika i podnijela prijedlog za određivanje istražnog zatvora. (8. 6. 2019.)", piše u priopćenju.

Na odmorištu kod Novske poginulo dvoje djece

"Postoji osnovana sumnja da je 60-godišnjak u prijepodnevnim satima 7. lipnja 2019., na 133. km autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske, prilaznom cestom za isključenje vozila s prometne trake upravljao skupom vozila (teretno vozilo i priključno vozilo) krećući se brzinom od 90 km/h usprkos ograničenju brzine na 40 km/h, pa je na parkiralištu benzinske postaje i odmarališta naletio i usmrtio dvije hrvatske državljanke (obje rođene 2005.), jednoj hrvatskoj državljanki (1993.) nanio teške tjelesne ozlijede opasne po život i jednoj hrvatskoj državljanki (1991.) teške tjelesne ozlijede te oštetio tri vozila, nakon čega se zaustavio na zelenoj površini van kolnika. 

Neopisiva tuga i suze na licima učenika OŠ Dalj: Umjesto na ekskurziju, vratili su se kući - bez dvije djevojčice

Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice je 8. lipnja 2019. donijela rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo te je sucu istrage Županijskog suda u Sisku stavila prijedlog za određivanje istražnog zatvora koji je sutkinja istrage prihvatila i donijela rješenje kojim je okrivljeniku odredila istražni zatvor iz osnove članka 123. stavka 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku u trajanju od mjesec dana", priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Sisku.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!