Ostani doma
Novosti / Crna kronika

djevojčice pokopane

Preokret u obrani šofera: Slučaj preuzima zagrebački odvjetnik koji je branio Horvatinčića, ali i Mamića

Preokret u obrani šofera: Slučaj preuzima zagrebački odvjetnik koji je branio Horvatinčića, ali i Mamića
Nikola Ćutuk/PIXSELL

Osumnjičenog više neće zastupati odvjetnik Luka Lenić

Kako doznajemo, obitelj vozača koji je na odmorištu autoputa kod Novske usmrtio dvije djevojčice iz Osnovne škole Dalj, promijenila je odvjetnika. 

Erdut i Dalj zavijeni u crno: Posljednji oproštaj od najboljih prijateljica koje su zajedno i nastradale

Osumnjičenog tako više neće zastupati odvjetnik Luka Lenić već zagrebački odvjetnik Veljko Miljević koji je za RTL potvrdio da preuzima slučaj, no, kako je kazao, još nije stigao proučiti spise te kako ne može komentirati slučaj.

Do promjene u redovima obrane došlo je zbog sukoba interesa. Odvjetnik Lenić u mogućem je sukobu interesa jer ga je angažirao vlasnik transportne kompanije, dok obrana nastoji dokazati kako je vozilo kojim je osumnjičenik upravljao bilo neispravno. 

Također, za RTL je potvrđeno kako je vozač, večer prije tragedije koja je Slavoniju zavila u crno, primio lijek zbog bolova, kao i liječničku dozvolu da slobodno može nastaviti raditi. 

Vozač kamiona večer prije tragedije osjećao je jake bolove u kralježnici i nogama. Reagirala je ekipa Hitne pomoći sa županjskog područja, a onda je primio blokadu, prenoćio u kabini kamiona i ujutro nastavio put do kobnog događaja u Novskoj. 

Tijekom poslijepodneva održan je sprovod Ive i Renate, nerazdvojih prijateljica koje su dijelile klupu, a na koncu i stradale zajedno. 

Podsjećamo, u teškoj nesreći kod Novske dvije curice su poginule, a dvije žene su ozlijeđene.

Prema riječimavozača, on je skrenuo s autoceste kod Novske natočiti gorivo. Kočnicu je pritiskao, ali nije reagirala. S brzinom od 90 kilometara na sat, namještenom na tempomatu, dojurio je na odmorište pokraj benzinske gdje je pokosio sve pred sobom.

"Ja ne bih želio ulaziti u detalje što je on tamo iskazivao, ali on je imao legitiman razlog da skrene tamo na prostor odmorišta i pri tome mu se dogodilo to što se dogodilo", kazao je jučer Luka Lenić, dosadašnji odvjetnik vozača kamiona koji je skrivio tešku nesreću kod Novske.

Iako je vještačenje pokazalo da je kamion bio ispravan, odvjetnik misli kako pregled nije bio detaljan.

VEZANE VIJESTI

Kako smo jučer doznali, vozač kamiona, koji je prošlog tjedna skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije djevojčice, 17. svibnja je na zaustavnom traku između Nove Gradiške i Starog Petrovog sela u pravcu Zagreba zakačio vozilo HAC-ove ophodnje jedva izbjegavši jači udar i veću nesreću.

Na mjesto događaja stigla je i policija koja je napravila uviđaj i zapisnik. No vozač tada nije vozio bijeli MAN-ov tegljač, nego crveni tegljač s prikolicom. I jedna i druga informacija demantiraju dosadašnju službenu verziju prema kojoj vozač nije imao većih prekršaja i kako je bijeli MAN-ov kamion vozio zadnjih šest mjeseci.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!