Novosti / Crna kronika

Nije bio isključen iz prometa

Poznati detalji prve nesreće vozača koji je usmrtio dvije djevojčice: Platio pola kazne i nastavio voziti

Poznati detalji prve nesreće vozača koji je usmrtio dvije djevojčice: Platio pola kazne i nastavio voziti
Nikola Ćutuk/PIXSELL

Pošto vozač nije bio pod utjecajem alkohola, nije bilo razloga za njegovim isključenjem

Istraga o prometnoj nesreći koja se dogodila na odmorištu kod Novske, nije javna. Kazala je to za Jutarnji list sisačka županijska državna odvjetnica, Jadranka Huskić. Sve odluke o tom predmetu, nakon što budu donesene, bit će objavljene na stranici Državnog odvjetništva. 

Osim toga, zagrebačka policija još uvijek ne provodi nikakve izvide nad sjedištem tvrtke za koju Filipović radi u Zagrebu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vezano uz nesreću koju je skrivio isti vozač, Ivan Filipović, kod Rešetara u svibnju, iz Policijske uprave brodsko-posavske kazali su da je vozač bio alkotestiran. Test je pokazao 0,0 promila alkohola u krvi te da na vozilima nije učinjena veća šteta, a nisu im oštećeni nikakvi vitalni dijelovi. Pošto vozač nije bio pod utjecajem alkohola, nije bilo razloga za njegovim isključenjem. 

Osim toga, ništa nije upućivalo na potrebu za slanjem vozača na izvanredni liječnički pregled te u tom slučaju ne postoji zakonska obveza za izvješćivanjem poslodavca, odgovorili su za Jutarnji list iz PU brodsko-posavske. 

Erdut i Dalj zavijeni u crno: Posljednji oproštaj od najboljih prijateljica koje su zajedno i nastradale

Vozač je na mjestu događaja platio kaznu u iznosu od 1300 kuna te mu je uručena obavijest. Imao je rok od tri dana za plaćanje polovice kazne, a to je i učinjeno. 

Vlasnik tvrtke Marin Promet, Miroslav Pejić još uvijek nije bio dostupan za komentar. Obitelj vozača u međuvremenu je promijenila odvjetnika. Osumnjičenog tako više neće zastupati odvjetnik Luka Lenić već zagrebački odvjetnik Veljko Miljević koji je za RTL potvrdio da preuzima slučaj

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!