Novosti / Crna kronika

UMALO KOBNI KVAR

Otkrili smo zašto se autobus pun djece zapalio na autocesti: 'Ukupna šteta iznosi 150 tisuća kuna'

Osobni automobili na hrvatskim cestama u prosjeku su stariji od autobusa

Autobus koji se zapalio i potpuno izgorio na autocesti između čvora Oštrovica i naplate Rijeka - Grobnik u smjeru Rijeke, imao je tehnički kvar pa se umalo dogodila tragedija.

Tehnički kvar utvrdila je Policijska uprava primorsko-goranska, a ono što je još utvrđeno jest da nije bilo nikakve prometne nesreće. Također, procijenjena šteta iznosi 150.000 kuna. Daljnje postupanje sad je na Državnom inspektoratu.

Vlasnik autoprijevoznika VIR Mate Jerčić pak tvrdi da je autobus prošao sve tehničke preglede te da sva vozila u njegovu vlasništvu putuju ne samo po Hrvatskoj, već i Europi.

"Autobus je pet godina u našem vlasništvu, vozio je nema gdje nije u Europi i svuda, nikad nismo imali nikav problem. Bus je registriran u travnju, ima i godišnji pregled i periodični pregled kočnica, svjetala instalacija i to će pokazati da je bio ispravan i da se to stvarno svakome moglo dogoditi", naglasio je Jerčić.

Očekuje da će policija tražiti licence za međunarodni prijevoz, za prijevoz djece i svu ostalu dokumentaciju vozila koju, kaže, imaju spremne.

Požar

U konačnici, djeci koja su se vozila u autobusu je najgore jer ostala su bez svega. Prvo im je sigurno teško palo što nisu nastupili na turniru na koji su putovali, pa su se sjetili opreme, pa su se sjetili i toga da je ostalo neke elektronike i mobitela u autobusu... Tada su pustili još malo suza... Srećom, Klub Zmaj organizirat će sastanak s roditeljima i nabaviti novu opremu.

Naravno, roditelji se ne brinu zbog tih detalja, jedino im je bilo bitno čuti da su njihova djeca dobro, posebno jer im je još svježa vijest o nesreći na odmorištu kod Novske.

Što se pak tiče autobusa na hrvatskim cestama, zanimljiv je podatak da su osobni automobili u prosjeku stariji od njih. Naime, prosječna starost svih registriranih autobusa lani je bila manja od 12 godina, što je popravilo sveukupan prosjek registriranih vozila, koji iznosi gotovo 14 godina.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!