Novosti / Crna kronika

UŽAS U PULI

Odmor iz horora u Hrvatskoj: 'Ženu i kćer opljačkali na spavanju pa ih vlasnik apartmana - izbacio na ulicu'

Nakon provale u apartman turistica Žana i njezina kći ostale su bez svega osim - dječjeg mobitela

Hrvatica koja živi u Irskoj još će dugo pamtiti ljetovanje u Puli, ali ne po dobrom. Usred noći provalnik je ušao u apartman u kojemu je spavala s maloljetnom kćeri i uzeo im sav novac, dokumente i mobitel. 

No gore od same pljačke bila je potpuna nezainteresiranost vlasnika apartmana koji ih je, takve bez dokumenata i novca, nakon svega - izbacio na ulicu.

"Tko zna što bi napravio da smo se probudile"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turistica Žana Kondres i njezina kći ostale su bez svega osim dječjeg mobitela nakon provale u apartman u kojemu su spavale. Dogodilo se to u Premanturi pokraj Pule. "Spavala sam i uletio je u apartman. Uzeo mobitel, pokupio je ruksak, od male hlače i kroz balkonska vrata je izletio van", ispričala je Kondres. 

VEZANI ČLANCI

"Najgori mi je osjećaj da je meni i mojoj maloljetnoj kćeri iznad glave bio netko po noći, u 4 ili 5 sati ujutro, dok sam spavala. Da smo se slučajno probudile u tom trenutku, tko zna što bi bio spreman napraviti", kaže Kondres. 

"Meni je bilo strava... Kad sam skužila otvorena vrata... kao iz hororca. Stvarno, nisam to nikad očekivala", kazala je Žanina kći Satja Kondres

"Više mi se ne javljaju"

Vlasnika apartmana, talijanskog državljanina, zamolile su za povrat novca, zbog neugodnosti i smještaj do idućeg četvrtka, kada će dobiti nove dokumente kojima se mogu vratiti u Irsku.

"Ima praznih apartmana i mogao mi je bez problema izaći ususret, ali eto nije. Kasnije sam ih još zvala da ih zamolim jer nemam kuda. Više mi se ne javljaju. Znači, ta tajnica više uopće ne diže telefonsku slušalicu", kazala je Kondres. 

Ništa bolja nije bila ni reakcija policije, tvrdi Žana. Iako oni tvrde da je očevid obavljen - Žana ima razloga za sumnju. "Inspektor nije došao do recepcije i nije tražio ključ da se otključa apartman jer naš recepcionar nije uopće znao da je čovjek bio tamo. Znači, ja kad sam zvala policiju, oni su rekli da je ta stvar za njih završena, i da je to to", kaže Kondres. 

"Slučaj za policiju nije završen"

"Ovaj slučaj nije završen za policiju. Policijski službenici izišli su na mjesto događaja. Obavili su one radnje koje su u tom trenutku mogli obaviti. Nastavljamo provoditi izvide i tragati za počiniteljem", kazala je Suzana Sokač, policijska službenica za odnose s javnošću.

Nakon dvije godine života u Irskoj ovo ju je ljetovanje, tvrdi Žana, podsjetilo na to zašto je otišla iz Hrvatske.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Najgledaniji video

Category: 825 - 830

Izdvojeno

Reci što misliš!