Novosti / Crna kronika

PRIČA IDE DALJE

Ivica Kirin kazneno prijavljen! 'Palm je pronevjeru mogao izvesti samo uz potporu Kirina'

Ivica Kirin kazneno prijavljen! 'Palm je pronevjeru mogao izvesti samo uz potporu Kirina'
virovitica.net, Damir Spehar/PIXSELL

'Morao je znati za ovakvo postupanje pokojnog pročelnika'

Gradski vijećnik grada Virovitice Darko Lešković (MOST) i politički tajnik Nikola Grmoja u Općinskom državnom odvjetništvu predali su kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Kirina zbog sumnje u pomaganje u počinjenju kaznenog djela teške krađe i pronevjere.

Predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss (HDZ) sazvala je sjednicu zato što traži objašnjenje slučaja Siniše Palma, koji je pronađen mrtav nakon što je optužen za pronevjeru 17 milijuna kuna iz gradskog pripračuna. Virovitička oporba inzistira na Kirinovoj političkoj odgovornosti.

"Obraćamo Vam se vezano za sumnju da je gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin optužio pokojnoga pročelnika Sinišu Palma za počinjenje kaznenog djela teške krađe, odnosno pronevjere. Ako su te optužbe istinite, pokojni Siniša Palm je u svojstvu pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice takva djela mogao počiniti samo uz saznanje i potporu gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina", stoji u kaznenoj prijavi te se nastavlja:

"Naime, kako je gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin nedavno javno objavio da je pokojni pročelnik Siniša Palm godinama u svom radu prisvajao novac, odnosno imovinska prava koja su mu povjerena u radu i time priskrbio sebi višemilijunsku protupravnu korist za koju je oštetio proračun Grada Virovitice, smatram da je za navedeno odgovoran i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je znao ili morao znati za ovakvo postupanje pokojnog pročelnika te koji mu je svojim nečinjenjem pomogao u počinjenju kaznenih djela za koja ga se tereti."

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!