Novosti / Crna kronika

ministar u središtu afere

USKOK istražuje Kuščevića? Od vlastite tvrtke kupio prostor, prodao ga i zaradio 1,2 milijuna kuna

Njegov otac je za 24sata rekao kako je to njegovom sinu bio ''najbolji poslovni potez''

U aferu oko ministra uprave Lovre Kuščevića nedavno se, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, uključio i USKOK koji provodi izvide oko posla s nekretninom u Supetru, ali i ostalih dubioza oko Kuščevićevih nekretnina. 

Podsjetimo, tvrtka Kuščević d.o.o., koju je ministar osnovao s bratom Branimirom, još 2005. godine kupila je 328 četvornih metara poslovnih prostora u Supetru na Braču za 210.000 eura. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početkom srpnja 2010. Lovro Kuščević, kao privatna osoba, i tvrtka Kuščević d.o.o. potpisuju ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg današnji ministar preuzima te poslovne prostore. Ministar je kasnije prodao te prostore za 301.000 eura (oko 2,2 milijuna kuna).

VEZANE VIJESTI

U dokumentaciji koju je ministar dao na uvid 24sata piše kako je poslovne prostore platio 1.044.855,00 kuna. To znači da je kasnije na prodaji nekretnine zaradio oko 1,2 milijuna kuna. 

Njegov otac je za 24sata rekao kako je to njegovom sinu bio ''najbolji poslovni potez''. Međutim, Kuščevićeva tvrtka je ubrzo otišla u stečaj, a dužnici se nisu imali od čega naplatiti jer nije imala dovoljno imovine.

Plenković brani Kuščevića

S Kuščevićem je razgovor obavio i premijer Andrej Plenković u ponedjeljak, a u utorak je to potvrdio i novinarima. Plenković je, međutim, svog ministra uzeo u obranu tvrdeći da se radi još jednom napadu na njegove ministre.

''Razgovarali smo dosta dugo. Ono što je, na kraju, kad se svi naslovi pročitaju, kad pročitate tekstove i njegove argumente, shvatite da se cijeli krimen svodi na to da dvije nekretnine koje ima je propustio upisati u katastar. Sve ostalo je upisano u njegovoj imovinskoj kartici'', rekao je Plenković.

Dodao je da je to samo još jedan napad na njegove ministre. 'Meni se čini da je to, rekao bih, pa jedan slijed vrlo dobro usmjerenih napada na jednog po jednog ministra. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na ministra Barišića, na ministra Marića, na ministricu Dalić, na ministra Kujundžića, na ministricu Murganić, na ministra Krstičevića. U zadnjih pet mjeseci zaista jedno bombardiranje je bilo i na ministra Tolušića, na ministricu Žalac, ministra Gorana Marića. Kuščević je sad jedno 10., on je jubilarni'', kazao je premijer.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!