Novosti / Crna kronika

Detalji velike policijske akcije

Doznajemo! Među uhićenima i granična policajka, ali i odvjetnik osumnjičenog za Pukanićevo ubojstvo

Uhićeno je 20 osoba: 10 u Zagrebu, 6 u Splitu, dvije na Rabu i dvije osobe na Korčuli

Od ranog jutra traje spektakularna akcija USKOK-a i policije u više hrvatskih gradova pa čak i u susjednoj BiH. Uhićeno je više od deset osoba koje se povezuje s raspačavanjem droge, podmetanjem požara i premlaćivanjima. 

U sklopu akcije kodnog imena 'Tebra', kako su je nazvali susjedi u BiH, specijalci s fantomkama prvo su u sedam sati stigli u naselje Malešnica. U bijegu od policije tamo je uhićen muškarac koji se na brzinu pokušao riješiti droge. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Munjevita akcija nastavljena je u Prečkom. Policija je presrela automobil iz kojeg je izvukla muškarca. Pružao je otpor, što je vidljivo i na njegovu automobilu koji je, nakon toga, uredno stajao parkiran na mjestu događaja. Na prednjem staklu naljepnica sindikata MUP-a.

Uhićenja su se nastavila u drugim dijelovima Zagreba, ali i na otoku Rabu i u  Splitu. Akcija koja je počela u Hrvatskoj nastavljena je u BiH. U Ljubuškom su uhićene dvije osobe i zaplijenjeno čak 300 kilograma droge skunk. 

U 18 sati počela su ispitivanja privedenih pred inspektorima USKOK-a. 

Cijelu akciju prati i reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić.

Kako doznajemo, gotovo svi uhićeni su stari policijski znalci. Neki od njih su i prije bili uhićeni. Ukupno ih je 20: 10 uhićenih u Zagrebu, 6 u Splitu, dvoje na Rabu i dvoje na Korčuli. 

Među uhićenima su i Đorđe Vuletić Đoko,  bivši policajac, pripadnik knežijske grupe kojem se sudilo u slučaju zločinačke organizacije. S njim je "pao" i Tomislav Sablja, s kojim je već bio "pao" prije tri godine, i to zbog pokušaja krađe automobila. Uhićen je i njegov odvjetnik Andrej Ilić, poznat kao odvjetnik jednog od osumnjičenika na suđenju ubojicama Ive Pukanića. 

Privedeni se sumnjiče za cijeli niz kaznenih djela iz organiziranog kriminala - premlaćivanja, potpaljivanje automobila, dilanje droge,  a organizirani se kriminal prelio i preko granice, u Bosnu i Hercegovinu. Upravo je tamo uhićeno više osoba, među njima i jedna granična policajka za koju se sumnja, kako neslužbeno doznajemo, da je pomagala osumnjičenicima da drogu prebace u Hrvatsku, i to drugim, okolnim putevima, a ne preko graničnog prijelaza. 

Povezano s Dinamom?

Kako neslužbeno doznajemo, ova akcija nije odgovor na pismo Dinamu, kako se može čuti iz neslužbenih izvora iz policije. No nema sumnje da svi to povezuju jer je to pismo bilo lansirano iz policije i upiralo prstom na ljude iz tzv. knežijske grupe. 

To pismo bilo je adresirano na samog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i na cijeli državni vrh. Ima li to pismo veze s današnjom akcijom, vidjet ćemo nakon što uhićeni dobiju pouku o svojim pravima. U USKOKU su počela ispitivanja osumnjičenih. Svi odvjetnici još nisu stigli. 

Iz USKOK-a, doznajemo, riječ je o akciji koja se pripremala duže vrijeme.

Cijelu ovu skupinu brani poznata zagrebačka braniteljska ekipa, oni su u USKOK pozvani nakon 19 sati. Moguće je da će svi uhićeni i osumnjičeni biti već danas, u petak, ispitani pa ćemo i večeras možda znati što će USKOK reći, odnosno za koga zatražiti istražni zatvor. 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!