Novosti / Crna kronika

Nađeno i pola tone droge

Među uhićenima i muškarac koji je odležao kaznu zbog ubojstva. Priveden i pripadnik Sindikata policije!?

Među uhićenima i muškarac koji je odležao kaznu zbog ubojstva. Priveden i pripadnik Sindikata policije!?
Goran Stanzl/PIXSELL/Vijesti.hr

U 18 sati počet će ispitivanja privedenih pred inspektorima USKOK-a

Diljem Hrvatske provodi se velika akcija u nekoliko hrvatskih gradova, pa tako i u Zagrebu. Uhićeno je više osoba, a terete se za organizirani kriminal i niz kaznenih djela iz domene organiziranoga kriminala. Ponajviše zbog droge, preprodaje i slično.

Kako doznajemo, među privedenima je i jedan zagrebački odvjetnik, ali i muškarac koji je već odležao kaznu zbog ubojstva.

Akciju provodi PNUSKOK, ali s obzirom na to da su djela iz domene USKOK-a, u policiji ne znaju i ne smiju ništa govoriti, neslužbeno doznaju Vijesti.hr. 

Službenici MUP-a Republike Hrvatske kasnije su pronašli i zaplijenili oko 200 kilograma droge skank, dok su na području Bosne i Hercegovine pripadnici SIPA-e pronašli gotovo 300 kilograma narkotičkih sredstava, javlja Klix.

Ukupno je u Hrvatskoj i BiH uhićeno 20-ak osoba koje se povezuje s dilanjem droge, paležom i premlaćivanjima. 

U Malešnici pokušao baciti drogu

U sklopu akcije kodnog imena 'Tebra', kako su je nazvali susjedi u BiH, specijalci s fantomkama prvo su u sedam sati stigli u naselje Malešnica. U bijegu od policije tamo je uhićen muškarac koji se na brzinu pokušao riješiti droge. 

"Došla sam na posao, vidjela sam to na ulici. Svi su mislili da je pseća hrana. Na kraju smo ustanovili da je marihuana. Nismo mogli proć uopće. Dakle, sve po cesti. Susjedi kažu da je netko bacio s krova kad je policija pokucala na vrata i evo to je sve kaj znam. .. Malo je čudno za tu količinu. No to je svakodnevica. Ljudi se čude kao da je to nešto što ne znamo i što nismo čuli već za to.", kazala je za RTL svjedokinja događaja. 

Uhićen pripadnik Sindikata policije?

Munjevita akcija potom je nastavljena u Prečkom. Policija je presrela automobil iz kojeg je izvukla muškarca. Pružao je otpor, što je vidljivo i na njegovu automobilu koji je, nakon toga, uredno stajao parkiran na mjestu događaja. 

Zanimljivo je kako je na automobilu, marke BMW, iz kojeg je policija izvukla muškarca te ga odvela na ispitivanje, zalijepljena naljepnica Sindikata policije Hrvatske. Također, na unutrašnjem retrovizoru visi ukras s oznakama HOS-a i šahovnicom s prvim bijelim poljem.

Kontaktirali smo Sindikat policije Hrvatske iz kojeg su nam potvrdili kako uhićeni muškarac nije bio zaposlenik MUP-a niti član njihovog Sindikata.

Ipak, naljepnice SPH-a mogu se kupiti i u slobodnoj prodaji.

Uhićenja i u Splitu i na Rabu

Uhićenja su se potom nastavila u drugim dijelovima grada, ali i na otoku Rabu i u  Splitu. 

"Radi se o više kaznenih djela počinjenih navodno u sastavu zločinačke organizacije. Kolokvijalno govoreći radi se o nekom paležu vozila, planiranju napada, dakle nanošenju fizičkih ozljeda nekakvim ljudima. Međutim to je sada gruba verzija priče, tek ćemo vidjeti tijekom popodneva i sutrašnjeg dana u što će se sve to iskrisalizirat", kazao je odvjetnik dvojice uhićenih Ljubo Pavasović Visković za RTL te dodao kako je do sada uhoćeno 8 do 9 osoba.

Dodao je i kako postoje naznake da uhićenja imaju veze s klubom Dinamo.

Cijelu izjavu pročitajte OVDJE!

Uskoro kreću ispitivanja

U 18 sati, kako doznajemo, kreću ispitivanja privedenih pred inspektorima USKOK-a.

Među uhićenima spominju se imena Tomislava Sablje, Đorđa Vuletića i Gorana Vidovića, kao i Josipa Nikića, Josipa Devčića i Siniše Žalca.

Neslužbeno se doznaje i da PNUSKOK istražuje jesu li osumnjičeni povezani s paležom vozila Krešimira Antolića, bivšeg policajca i sadašnjeg šefa za sigurnost Dinama. 

Tomislav Sabljo (37) s Knežije bio je ranije uhićen zbog krađe automobila i preprodaje poluautomatske puške, a bio je prijavljen i za pokušaj protupravne naplate 3500 eura.

Đorđe Vuletić, zvani Đoko, 58-godišnji bivši policajac, povezivan je s premlaćivanjem novinara Dušana Miljuša te čelnog čovjeka Industrogradnje Josipa Galinca. Vuletiću se sudilo kao pripadniku ''zagrebačke mafije'', no oslobođen je krivnje.

Uhićenja i u Bosni i Hercegovini

Među uhićenima tijekom opsežne policijske akcije diljem Hrvatske nalazi se nekoliko policiji otprije poznatih osoba koje se sumnjiči za udruživanje u zločinačku organizaciju, a bosanskohercegovački mediji pišu kako se akcija nakon Zagreba i Raba, na kojem su uhićene dvije osobe, proširila i na BiH. Pretresi se obavljaju na više lokacija u BiH, a zasad su u Ljubuškom uhićene dvije osobe, preciziraju mediji u BiH.

Kako javlja portal Klix.ba službenici MUP-a Republike Hrvatske pronašli su i zaplijenili oko 200 kilograma droge skank, dok su na području Bosne i Hercegovine pripadnici SIPA-e pronašli blizu 300 kilograma narkotičkih sredstava.

Više informacija doznajte u emisiji RTL Danas u 18:30! 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!