Novosti / Crna kronika

uhićeni u akciji 'Tebra'

Tko su dečki s Knežije? Krali i palili aute, preprodavali oružje, dilali drogu, mlatili ljude...

Tko su dečki s Knežije? Krali i palili aute, preprodavali oružje, dilali drogu, mlatili ljude...
Goran Stanzl/PIXSELL/

Uhićeno je više osoba, a terete se za organizirani kriminal i niz kaznenih djela

Diljem Hrvatske događa se velika akcija u nekoliko hrvatskih gradova, a među njima  i u Zagrebu. Uhićeno je više osoba, a terete se za organizirani kriminal i niz kaznenih djelas područja organiziranog kriminala. Ponajviše zbog droge, preprodaje i slično.

Kako doznajemo, među privedenima je i jedan zagrebački odvjetnik, ali i muškarac koji je već odležao kaznu zbog ubojstva.

Među uhićenima spominju se imena Tomislava Sablje, Đorđa Vuletića i Gorana Vidovića, kao i Josipa Nikića, Josipa Devčića i Siniše Žalca.

Neslužbeno se doznaje i da PNUSKOK istražuje jesu li osumnjičeni povezani s podmetanjem požara pod vozilo Krešimira Antolića, bivšeg policajca i sadašnjeg šefa za sigurnost Dinama. 

Tomislava Sablju (37) s Knežije policija je privodila više puta. Nedavno zbog krađe automobila, zatim jer je prijavljen za preprodaju poluautomatske puške, a posljednji je put uhićen u travnju prošle godine zbog pokušaja protupravne naplate 3500 eura. Policiji je prvi put pao u ruke 2005. godine zbog dilanja kokaina. S Đorđem Vuletićem, zvanim Đoko, uhićen je prije tri godine zbog sumnji da su na Knežiji ukrali automobil.

Đorđe Vuletić, zvani Đoko, 58-godišnji bivši policajac, povezivan je s premlaćivanjem novinara Dušana Miljuša te čelnog čovjeka Industrogradnje Josipa Galinca. Vuletiću se sudilo kao pripadniku ''zagrebačke mafije'', no oslobođen je krivnje.

Bio je uhićen i zbog brutalnog maltretiranja gostiju kafića Stara Knežija u kojem su se okupljali dečki s Knežije. Za to je djelo osuđen na 50 dana dobrotvornog rada. Do 1993. godine bio je policajac, a godinu dana nakon što je izišao iz službe uhićen je zbog iznude.

Goran Vidović bio je uhićen potkraj rujna 2018. godine. Policija je tada kod njega pronašla 52 kilograma marihuane vrijedne 3,5 milijuna kuna. Kao i Đorđe Vuletić bio je pod istragom zbog napada na novinara Dušana Miljuša.

Doznaje se kako su uz Tomislava Sablju, Đorđa Vuletića i Gorana Vidovića navodno  uhićeni i Josip Nikić, Josip Devčić i Siniša Žalac.

Prema neslužbenim informacijama, uhićenike sumnjiče za potpaljivanje automobila, premlaćivanje i raspačavanje droge.

U 18 sati, kako doznajemo, krenula su ispitivanja privedenih pred inspektorima USKOK-a.

Izdvojeno

Reci što misliš!