Novosti / Crna kronika

Dan drugi

Progovorili odvjetnici uhićenih u akciji 'Tebra': 'Optužbe su dosta teške, svi se branimo šutnjom'

Jedni lice skrivajući od objektiva, drugi hodajući uz policiju, cijelo jutro u Gajevoj su se izmjenjivali razni osumnjičenici

Policija i USKOK i službeno su se oglasili o jednoj od najvećih akcija u posljednje vrijeme u kojoj je slomljena zločinačka organizacija koja je operirala diljem Hrvatske i BiH. 20 osoba, od kojih su petorica otprije iza rešetaka.  

Sumnjiči ih se za cijeli niz kaznenih djela iz organiziranog kriminala. Točnije, da su od 2017. do 2019. zastrašivali, napadali, ozlijeđivali ljude, palili automobile, kamatarili te prokrijumčarili gotovo 16 tona marihuane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedni lice skrivajući od objektiva, drugi hodajući uz policiju, cijelo jutro u Gajevoj su se izmjenjivali razni osumnjičenici.

"Imamo prava uvid u spis, al ga nismo mogli sada fizički pogledat pa ćemo to riješavati drugi tjedan, pa ćemo biti pametniji idući tjedan kad se otvori istraga kad vidimo šta piše u spisu", kazao je odvjetnik uhićenog Josipa Nikića, Neven Antić.

Upravo njegov klijent, Josip Nikić jučer je zaustavljen i uhićen u zagrebačkom naselju Prečko.  

"Nije se žalio na ništa, nije se žalio na postupanje policije. Malo je dosta. Teško mu je to palo, već je jedan cijeli dan u uhićenju, večeras je ročište pa ćemo onda biti pametniji", dodao je odvjetnik Antić.

Odustali od jednog premlaćivanja?

USKOK i policija 20 osoba sumnjiči za zločinačko udruženje. Dilanje droge, ali i niz paljevina automobila po Zagrebu, od šefa sigurnosti Dinama Krešimira Antolića, čiji je golf izgorio na Vrbanima 2017.

Sumnjaju da stoje i iza zapaljenog BMW-a vlasnika kluba Urnebes, ali i luksuznog Mercedesa vlasnika rezidencije Kastelan, kao iza zapaljenog Passata koji je gorio od jednog zatvorskog čuvara iz Remetinca. Navodno su pripremali i jedno premlaćivanje od čega su na kraju odustali. 

"Optužbe su dosta teške te se tiču radnji unazad tri godine. Mojeg se klijenta tereti za kriminalnu organizaciju i krijumčarenje droge", kazao je za RTL Hrvoje Korša, odvjetnik Tomislava Sučića.

"Vidjet ćemo kakva će nam biti taktika, neozbiljno bi bilo u ovom trenutku davati bilo kakve izjave, bilo kakve poteze povlačiti, pa čak iznositi neku širu obranu prije nego vidimo stanje spisa koji očito ima neke mjere koje su provođene prije pa moramo se prije upoznati sa spisom", kazao je Rafael Krešić, odvjetnik Karla Picka.

'Pala' i granična policajka

U akciji USKOK-a i policije pala je i policajka s graničnog prijelaza Orah i to zbog sumnji da je  pomagala informacijama prilikom krijumčarenja droge.

Odvjetnik granične policajke koja je osumnjičena da je pomagala krminalnoj skupini pri krijumčarenju droge preko granice s Bosnom i Hercegovinom, kaže kako se njegova branjenica branila šutnjom. 

"Svi šutimo, više manje. Optužbe su zaista teške", kazao je odvjetnik Neven Gotal.

Prilikom pretrage stanova po Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj pronađene su 4 puške, od čega tri automatske, ali i marihuana, speed, 7 digitalnih vaga, 2 boksera, baseball palice, pištolji, dvije ručne bombe, 112 komada streljiva, 25 500 eura, 19 300 kuna,
mobiteli, SIM kartice, prijenosna računala i uređaji za prijenos podataka te
razna dokumentacija.

Od osumnjičenika su i privremeno oduzeti Mercedes, Porsche Cayenne i dva plovila.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!