Novosti / Crna kronika

Zlostavljanje dvogodišnjaka

Šokantni detalji! Liječnici zabrinuti zbog dječaka: 'Sumnja se da je primao lijekove za smirenje'

Šokantni detalji! Liječnici zabrinuti zbog dječaka: 'Sumnja se da je primao lijekove za smirenje'
Marko Lukunic/PIXSELL

Malenog dječaka iz Zagreba u bolnicu je dovela susjeda, a njoj je dječaka predala djevojka koja ga je čuvala.

Dvoipogodišnji dječak jučer ujutro primljen je u Klaićevu bolnicu s ozljedama za koje se sumnja se da su posljedica zlostavljanja. Dijete ima prijelom desne nadlaktice, a uočeni su stariji prijelomi obiju podlaktica, hematomi po glavi i leđima i ožiljci za koje se sumnja da su od opušaka.

Dječaka iz Zagreba u bolnicu je dovela susjeda, a njoj je dječaka predala djevojka koja ga je čuvala dok je majka radila kao sezonska radnica. Bolnica je cijeli slučaj prijavila policiji iz koje tek kratko poručuju da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Zbrinuta je ozljeda, svježiji spiralni prijelom desne nadlaktice i naravno dijete je sad zaprimljeno na Odjelu traumatologije, napravit će se dodatna obrada, bila je i klinička sumnja da se djetetu možda davalo nešto od lijekova za smirenje, naravno sve to treba još laboratorijska analiza utvrditi", kazao je za RTL ravnatelj bolnice dr. Goran Roić.

Dodao je kako je dječak (2) malo pothranjen, ali je dobrog općeg stanja te da nije životno ugrožen. 

"Vidjet ćemo daljnji tijek događaja i pretraga tako da će neko vrijeme biti na hospitalizaciji'', kazao je Roić. 

Kako doznajemo od ravnateljce Centra za socijalnu skrb, prema obitelji dječaka koji je s teškim prijelomima i ožiljcima od gašenja cigareta po tijelu zaprimljen u Klaićevu bolnicu, nije bilo prethodnih postupanja iz Centra. 

"U ovo kratko vrijeme provjerili smo u svim našim centrima je li obitelj dječaka bila u sustavu socijalne skrbi. Uočili smo kako smo se s majkom dječaka prije susretali. No nikakvih postupanja u vidu obiteljsko-pravne zaštite nije bilo. U zadnje vrijeme nikakvih postupanja, pogotovo nije bilo nikakvih najava da ona odlazi nekamo raditi i da negdje ostavlja dijete", kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Tanja Brozić.

Više pročitajte OVDJE!

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!