Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Doznajemo!

Majka i dadilja zlostavljanog dječaka (2) uhićene! 'Rekla da će doći u bolnicu, ali nije došla'

Večeras bi trebale biti predane pritvorskom nadzorniku, a nakon toga ispitane kod općinskog državnog odvjetnika

Uhićena je majka dječaka za kojeg su liječnici u Klaićevoj posumnjali da je zlostavljan. 

Neslužbeno doznajemo da će i protiv majke i dadilje koja ga je čuvala biti podnesene kaznene prijave, jedna zbog zanemarivanja, a druga zbog nanošenja ozljeda djetetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U dječjoj bolnici dvoipolgodišnjak se dobro oporavlja. ''Dijete je dobrog općeg stanja i dalje je hospitaliziran na odjelu dječje traumatologije naše Klinike za dječju kirurgiju'', kazao je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Čim je došao, odmah mu je saniran prijelom desne nadlaktice, pretpostavlja se da su raniji prijelomi zarasli sami. Laboratorijska analiza je pokazala da ipak nije primao lijekove za smirenje, što se prvotno sumnjalo.

''Bio je jedan telefonski poziv tijekom jučerašnjeg dana, izravno na odjel i predstavila se osoba kao majka, rekla da će tijekom dana doći u bolnicu međutim nije nitko se nakon toga javio u bolnicu", dodao je ravnatelj bolnice.

Uhićena sinoć

Majka je još sinoć uhićena. I ona i dadilja koja je čuvala dijete su u policiji na ispitivanju. Protiv njih će, neslužbeno doznajemo, biti podnesene kaznene prijave. Protiv majke zbog zanemarivanja, a protiv dadilje zbog nanošenja ozljeda.

Večeras bi trebale biti predane pritvorskom nadzorniku, a nakon toga bit će ispitane kod općinskog državnog odvjetnika. I Centar za socijalnu skrb poduzet će svoje mjere.

''Idemo vjerojatno s mjerom žurnog izdvajanja i u tom smislu ćemo dati prijedlog sudu. Nas ovdje vežu kratki rokovi, mi ćemo ih naravno kao i uvijek poštivati,a onda sud odlučuje i donosi konretnu odluku'', kazala je Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

Oduzimanje djeteta?

Sud mora donijeti odluku u roku od deset dana. Rješenje o privremenom povjeravanju skrbi o djetetu drugoj osobi donosi se na 30 dana, uz mogućnost produžetka na još toliko. 

''Inicijalna je na 30 dana. Nakon toga bi centar trebao razmišljati o nekoj od drugih mjera, koje su na primjer izdvajanje djeteta, odnosno oduzimanje prava roditeljima na stanovanje. To je mjera koje se donosi do godinu dana. Postoje i neke druge mjere, ali pretpostavljam da će se Centar odlučit na ovu mjeru', dodaje sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Dijete bi nakon bolnice trebalo biti smješteno u dom. Jedna od opcija je onaj u Nazorovoj, gdje su spremni na prihvat dječaka, iako su prepuni zbog učestalih hitnih izdvajanja djece, osobito nakon slučaja na Pagu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!