Novosti / Crna kronika

UBOJSTVO U ĐAKOVU

VIDEO Doznajemo zašto zaštitar nije zaustavio ubojicu: 'Ne nosi pištolj i nikoga ne pregledava'

'Nije čuo pucnjeve. Otrčao je po prvu pomoć kad su mu javili da je netko ranjen'

Strašan zločin šokirao je Hrvatsku! Psihički nestabilan muškarac u Centru za socijalnu skrb Đakovo ubio je jednu osobu, a ranio drugu koja se bori za život. To možda ne bi bio slučaj da postoji bolja kontrola onih koji ulaze u Centar.

Jer, iako postoji zaštitarska služba, zaštitarima u opisu posla nije pregledavati posjetitelje niti smiju nositi oružje, što znači da se samo pukom srećom mogao spriječiti ovaj luđački čin. Tek je pravodobna reakcija zaštitara možda spasila život djelatniku Centra koji se nalazi u KBC Osijek.

"Obavlja dužnost u Centru preko 12 godina i imali smo do danas samo manje incidente. Ovo danas ne možemo vjerovati. Naš zaštitar je postupio kao što postupa i svakodnevno. Ubojica je često dolazio ovamo, obavio bi razgovor, predstavio se i otišao u kancelariju gdje su bili ta gospođa i taj kolega", kazao je Šimun Buzov, jedan od članova Uprave Securitasa Hrvatske.

Iako se sve odvilo u samoj zgradi, zaštitar nije čuo pucnjeve.

"Da, nije čuo pucnjeve. A što se tiče vatrenog oružja, mi ove poslove koje obavljamo ovdje... ne možemo imati vatreno oružje. A on je tu bio kao domaći, dolazio je dva do tri puta tjedno i uvijek je nosio torbicu i hrpu papira. Zaštitar nije pregledavao torbicu, nikoga ne pregledava. I nije vidio kad je napadač izlazio. Otrčao je po prvu pomoć čim su mu javili da je netko ranjen", kazao je Buzov pa opisao napadača:

"Uvijek je bio nemiran i čudan čovjek."

Viđenje situacije dao je i Marin Mandarić, gradonačelnik Đakova.

"Kao što znamo, jedan naš sugrađanin je ušao u prostore Centra za socijalnu skrb oko podne i jednu osobu usmrtio, drugu ranio. Obje osobe poznajem i izražavam ovim putem sućut obiteljima. Ono što znam jest da je napadač imao pištolj i da je još u bijegu."

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!