Ostani doma
Novosti / Crna kronika

ODLUKA SUDA

Majka i dadilja 'iz pakla' ostaju u zatvoru! 'Postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela'

Majka i dadilja 'iz pakla' ostaju u zatvoru! 'Postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela'
RTL

'Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava'

Dadilja i majka koje se terete za zlostavljanje dvogodišnjeg dječaka i službeno će ostati u istražnom zatvoru, što znači da je sudac istrage prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja dvije hrvatske državljanke (1995. i 1998.) u svojstvu okrivljenica zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela povrede djetetovih prava iz članka 177. Kaznenog zakona.", stoji u priopćenju Općinskoga državnog odvjetništva te se nastavlja:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica (1995.) od sredine travnja 2019. do 6. srpnja 2019. u Zagrebu počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona, na štetu djeteta (2016.). Osnovano se sumnja i da je drugookrivljenica (1998.) počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 1., 2. i 3. Kaznenog zakona na štetu istog djeteta."

Nadalje, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je Rješenje o provođenju istrage protiv obje okrivljenice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile navedena kaznena djela te je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Kako je navedeno, sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor za obje okrivljenice.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!