Novosti / Crna kronika

glavni ravnatelj policije

Milina za RTL o Đakovu: 'Policijski sustav funkcionira, pojedinci će zbog grešaka odgovarati!'

'Službenik, koji je dobio to pismo, nije poduzimao dovoljno mjera, a rukovoditelji ga nisu kontrolirali'

Andrija Drežnjak u pratnji policije doveden u zgradu Županijskog suda u Osijeku

Nakon stravičnog ubojstva socijalne radnice i pokušaja ubojstva njezina kolege u đakovačkom Centru za socijalnu skrb - jutros je ondje druga djelatnica primila nove prijetnje putem društvenih mreža. 

Riječ je o uvredama i prijetnjama koje su prijavljene policiji, i to sve u trenucima dok obitelj, prijatelji i suradnici usmrćene tuguju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ajde više mamicu ti je***, Ja sam poduzeo svaki korak, sad je red na tebi, Mamicu ti j***, Javi se propalico jedna. Majku ti j*** kur*****", glasile su prijetnje.

"Jednoj našoj djelatnici, ona je to dobila na svom facebook profilu. Ona je to prijavila policiji Brodsko-posavskoj. I evo, nažalost nakon sahrane morat će otići u policiju dati izjavu vezanu za taj događaj", kazala je ravnateljica Đakovačkog Centra za socijalnu skrb Dubravka Petrović.

Više pogledajte OVDJE.

Milina za RTL: 'O tom dopisu nisu dovoljno postupali'

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina bio je gost RTL-a Danas. S njim je razgovarala reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić.

O slučaju u Đakovu kao i novim prijetnjama je rekao:

"Odmah po saznanju smo uputili stručni tim. Stručni tim je ustanovio da je 13. svibnja upućen dopis PP Đakovo koji su oni zaprimili 18. svibnja. Utvrđeno je da o tom dopisu nisu dovoljno postupali. Utvrđena je njihova disciplinska odgovornost", kazao je Milina.

Kazao je da je novi šef đakovačke policije dosadašnji pomoćnik načelnika PP Đakovo i naglasio:

"Pet dana prije događaja nije upućena elektronska poruka. Postoji to pismo od 13. svibnja. Službenik, koji je dobio to pismo, nije poduzimao dovoljno mjera, a rukovoditelji ga nisu kontrolirali. Moram napomenuti da je počinitelj i dalje dolazio u Centar", istaknuo je.

Policija je doznala da namjerava uzeti pištolj, pitala ga je reporterka RTL-a.

"To je bila jedna anonimna dojava", istaknuo je i dodao da će "svako unaprijeđenje zakonskog rješenja će doprinijeti boljoj sigurnosti."

Zatim je naglasio:

Velika tuga u Selcima Đakovačkim: Pokopana ubijena radnica Centra za socijalnu skrb

"Policijski sustav funkcionira, ovdje su greške pojedinaca, oni će za to odgovarati", kazao je.

O velikoj policijskoj akciji protiv organiziranog kriminala i uhićenjima koja su nastupila nakon toga kaže:

"Policija i dalje nastavlja sa svojim aktivnostima. Borba protiv organiziranog kriminala je prioritet. Pismo iz Dinama nije utjecalo na tijek i opseg akcije. Sva saznanja, pa tako i saznanja iz pisma koristimo u istraživanju", istaknuo je.

Glavni ravnatelj policije komentirao je i hrabar čin policajca koji je munjevitom akcijom spriječio pljačku pošte na Črnomercu.

"Moram pohvaliti policajca koji je pokazao hrabrost, predložen je već za nagradu. I dobio je naknadu jer je zadobio ozljede. Za pljačkašem još tragamo", poručio je u razgovoru za RTL Nikola Milina.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!