Novosti / Crna kronika

Tajna zamrzivača u Palovcu

Suprug uhićene Smiljane Srnec o Jasmininu ubojstvu: 'Reći ćemo i mi svoju istinu'

Suprug uhićene Smiljane Srnec o Jasmininu ubojstvu: 'Reći ćemo i mi svoju istinu'
Pixsell

Da je Smiljana sklona lažima i manipulaciji danas će reći uglavnom svi u Palovcu

Smiljana Srnec ubila je sestru Jasminu Dominić, najvjerojatnije dok je spavala, s pet snažnih udaraca u glavu ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom. Zatim je ugurala tijelo u zamrzivač, glavu joj zamotala u crnu najlonsku vreću, a vrat omotala najlonskom čarapom.

Reporteri Jutarnjeg lista bili su u Palovcu i ondje razgovarali s čovjekom koji je dosad odbijao razgovor s novinarima. 

Ivica i Stjepan su braća. Stjepan je Ivici bio kum na svadbi kada se ženio sa Smiljanom. Ivica se sada sam brine za dvije maloljetne kćeri dok je Smiljana u pritvoru zbog ubojstva sestre Jasmine. 

Stjepan nije posjećivao Ivicu zbog Smiljane

"Premalo smo se mi družili nakon što su se oni oženili. Ja sigurno nisam bio 15 godina u njihovoj kući", kazao je Štef Srnec novinarima Jutarnjeg lista. Kao glavni razlog navodi Smiljanu, a u kuću svom bratu nije dolazila ni sestra Slavica koja je od Ivičine kuće odaljena nekoliko stotina metara. 

U kafić u kojem su novinari razgovarali sa Štefom, ušao je Ivica. 

"Nemam nikakvih komentara, ne. Ali, reći ćemo i mi svoju istinu, samo ne još sad", kazao je Ivica novinarima. Kazao je kako je i on pročitao da su našli DNK njegove supruge u zamrzivaču, ali još će se vidjeti imaju li prave dokaze. 

Mještani uz Ivicu

"On nju voli, ona mu je žena, nije njemu lako. Ivek je dober kao kruh, ali što mu to sad treba. On i tak nije bio u toj kući kad se to dogodilo", kazao je jedan mještanin. 

Svi se čude kako jako Ivica brani svoju suprugu koja bi mu znala, kad bi se naljutila, spakirati kofere i reći mu da se može iseliti iz kuće. Barem prema pričama mještana. 

Novinari Jutarnjeg pokucali su na vrata i Katarini, Smiljaninoj kćeri. 

"Nemamo komentara, mama je dobro, koliko može biti, ništa više ne bih rekla. Mi živimo svoj život, komentari nas ne zanimaju niti se njima bavimo", poručila im je. 

Što o svemu kažu mještani?

"Za mene je Smiljana i dalje dobra i brižna majka. Kupovala je popodne smrznute kroasane i ujutro se dizala peći ih svojim djevojčicama da bi jele tople kroasane prije škole. Ali, ona je i podvojena osoba. Sigurno, vidjelo se to na njoj, a posebno jedna vrsta agresivnosti, bahatosti", kazala je novinarima jedna žena koja poznaje Smiljanu. 

Katarina Srnec, Smiljanina i Jasminina majka, i dalje je najveća enigma. Svi se pitaju je li ona znala za tajnu iz zamrzivača?

"Kata je bila kuharica. Što vama nije čudno da ona nikad ne bi otvorila škrinju i uzela nešto od zamrznutog povrća, voća, mesa? Nije to meni baš jasno i mislim da je Kata znala", kazao je novinarima Jutarnjeg jedan Palovčanin.  

Je li majka sve znala?

Smiljana Srnec uhićena je 16. veljače 2019.

Sumnje da je majka znala za Jasminino tijelo, postale su još veće nakon što je njezin DNK pronađen na najlonkama kojima su bile vezane crne plastične vreće u koje su bili zamotani dijelovi tijela Jasmine Dominić. 

O tome da je Smiljana sklona lažima i manipulaciji danas će reći uglavnom svi u Palovcu.

U međuvremenu je razotkrivena još jedna priča - nekim prijateljicama se povjerila da je teško bolesna i da ima karcinom. Međutim, pretrage koje je učinila u pritvoru nisu pokazale nikakve znakove bolesti, već samo probleme s kralježnicom, piše Jutarnji list

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!