Novosti / Crna kronika

smješten u dom u nazorovoj

Baka će tražiti skrbništvo nad zlostavljanim unukom: 'Osjeća se bolje, pita za mamu'

Baka će tražiti skrbništvo nad zlostavljanim unukom: 'Osjeća se bolje, pita za mamu'
Sanjin Strukić/Pixsell

Dvogodišnjeg dječaka iz Zagreba u bolnicu je dovela susjeda, a njoj je dječaka predala djevojka koja ga je čuvala

Baka je u domu u Nazorovoj posjetila dječaka, koji je primljen na liječenje u Klaićevoj bolnici prije tjedan dana zbog sumnje na fizičko zlostavljanje. Kaže kako se mališan oporavlja, izleda dobro i pita za majku.

VEZANE VIJESTI

On će još neko vrijeme ostati u domu nakon čega će mu vjerojatno pokušati pronaći prikladnu udomiteljsku obitelj. Baka, koja inače živi u Njemačkoj, planira se vratiti u Hrvatsku i tražiti skrbništvo nad unukom.

Podsjetimo, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv majke zbog zanemarivanja djeteta koje je dovelo do teških ozljeda, te dadilje koju terete da mu je te ozljede nanijela. Majka i dadilja trenutno su u pritvoru.

Podsjećamo, dvogodišnjeg dječaka iz Zagreba u bolnicu je dovela susjeda, a njoj je dječaka predala djevojka koja ga je čuvala dok je majka radila kao sezonska radnica. Djetetu je utvrđen prijelom desne nadlaktice, a uočeni su stariji prijelomi obiju podlaktica, hematomi po glavi i leđima i ožiljci za koje se sumnja da su od opušaka.

Policija je utvrdila da je dječak negdje od sredine travnja stanovao u unajmljenoj šupi od 10-ak kvadrata bez prozora s dadiljom. Susjedi dječaka nisu viđali u šetnjama, a nisu primijetili ni da ga posjećuje majka. 

Njezina majka kaže da se nisu slagale oko odgoja dječaka zbog čega su se čak i posvađale te je morala intervenirati policija. Obje su prekršajno kažnjene te su dobile zabranu međusobnog uznemiravanja. Baka kaže i da njezina kćerka ranije nije bila problematična, prenosi 24sata.

Iako su se s majkom dječaka u Centru za socijalnu skrb i prije susretali, nisu znali da joj treba pomoć u brizi za dijete, pa joj nisu pružili niti obiteljsko-pravnu zaštitu, ističe ravnateljica.

FOTO: Ilustracija

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!