Novosti / Crna kronika

nesreća u sv. heleni

Zatražen istražni zatvor za vozača: 'Bio je pod utjecajem droge i lijekova, nesposoban za vožnju'

Hoće li vozaču biti određen istražni zatvor?

Muškarac (35) iz Čakovca, koji se na naplatnim kućicama Sveta Helena, velikom brzinom svojim BMW-om zabio u automobil ispred sebe pri čemu je teško ozlijeđena tročlana obitelj, doveden je danas na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Isptivanje je završeno, a čeka se odluka hoće li vozaču Ozrenu M. biti određen istražni zatvor. O tome će se odlučivati na ročištu koje počinje u 15.30 sati. 

Nakon ispitivanja Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je istražni zatvor za vozača zbog opasnosti od ponavljanja djela. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Vozač koji se zabio u obitelj na naplatnim kućicama Sv. Helena

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 11. srpnja 2019. oko 12,43 sati u mjestu Sveta Helena, upravljao osobnim automobilom izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 iz smjera sjevera prema jugu, te postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama na način da se, pod utjecajem droga i lijekova, kretao brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, te uslijed takvog stanja nesposoban za sigurnu vožnju nije smanjivao brzinu kretanja i nije zaustavio vozilo ispred naplatne postaje autoceste na prometni znak "zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina" te je u nastavku vožnje prevelikom i nedopuštenom brzinom, ne poduzevši niti jednu radnju kako bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom naletio na vozilo ispred sebe. Osnovano se sumnja da je takvim svojim postupanjem prouzročio prometnu nesreću u kojoj su dvije odrasle osobe i jedno dijete zadobili osobito teške tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona."

Vozač je uhićen tek u nedjelju navečer, iako je nesreću izazvao još u četvrtak, nakon što se pokazalo da je bio pod utjecajem droge i lijekova. 

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede", priopćila je policija u nedjelju nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 35-godišnjakom. 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!