Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Strava kod Svete Helene

Svjedočanstvo vatrogasca koji su prvi došli na mjesto nesreće: 'U zadnjih 10 godina to nismo vidjeli'

'Sve je bilo nagnječeno, stisnuto, jako teška intervencija', kazao je vatrogasac Kristijan Koščec

Vozač koji se prošli tjedan punom brzinom zabio u automobile na naplatnoj postaji Sveta Helena ide u istražni zatvor. Tako je odlučio zagrebački Županijski sud.

Policija i odvjetništvo su utvrdili da je za vrijeme vožnje bio pod utjecajem droga te da je vozio brzinom većom od dopuštene. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jer nije ni zakočio, jer je bio pod utjecajem droge i lijekova, jer je vozio mnogo brže nego što je smio, jer bi mogao ponoviti kazneno djelo - zbog svih tih razloga 35-godišnji vozač BMW-a ide u pritvor.

Nije bio sposoban za vožnju

"Dežurni istražni sudac je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i po istoj toj točki čl. 123 stavak 1 odredio istražni zatvor. U trajanju od mjesec dana", kazao je zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Zagrebu, Vjeran Blažeković.

Nakon ispitivanja, Odvjetništvo je zaključilo da zbog opijata nije bio sposoban za vožnju, a na dijelu ceste gdje je ograničenje bilo 50 km/h, on je, doduše još uvijek neslužbeno, dojurio tri puta brže te u prostor između naplatnih kućica nagurao tri automobila i pritom teško ozlijedio tročlanu obitelj. Prizor koji će jedan vatrogasac još dugo pamtiti.

"Nekakvih 20 do 25 minuta smo vadili van 3 osobe. To je dosta brzo u uvjetima u kakvim smo se nalazili. Sve je bilo nagnječeno, stisnuto, jako teška intervencija. U zadnjih 10 godina nismo to vidjeli", rekao je zamjenik Vatrogasne postrojbe Sv. Ivan Zelina, Kristijan Koščec.

Stvari iz auta uzimao otac vozača

No, vidjeli su da je nakon nesreće netko iz BMW-a pokušao nešto uzeti. Neslužbeno doznajemo, otac vozača.

"Vidjeli smo da policija samo sugerira nekom muškarcu da se makne od mjesta nesreće i da ne može uzimati ništa", kazao je Koščec.

Kada su stigli na intervenciju, vatrogasci su prvo željeli doći do dječaka, no nisu mogli jer je BMW bio na krovu Škode. Morali su ga prvo odvući i izrezati krov da bi mogli doći do majke i oca, a potom i do 7-godišnjaka.

Ozlijeđeni su u bolnicu primljeni u kritičnom stanju

"Otac i majka nisu bili pri svijesti s njima nismo komunicirali, s dječakom tek povremeno. Je li on nešto govorio, pitao? Samo koliko smo shvatili na hrvatskom: boli, boli", kazao je Koščec.

U KBC Zagreb i KB Dubravu svi su primljeni u kritičnom stanju.

Vozač koji se zabio u obitelj na naplatnim kućicama Sv. Helena

"Međutim te primarne ozlijede nisu takav problem, ono što mi ne volimo su te sekundarne ozlijede pogotovo mozga kako su imali ozbiljan potres mozga jedan i drugi, evo to se sad nekako smiruje", rekla je specijalistica anesteziologije i intenzivnog liječenja, Tina Tomić Mahečić.

Protiv vozača je podignuta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s teškim posljedicama, a za to može dobiti do 8 godina zatvora.

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!