Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Požar pod kontrolom

Zrće nakon vatrene apokalipse: Izgorjelo drveće, još ima dosta dima, a vatrogasci su na oprezu...

Vidljiva su izdimljavanja na mnogim mjestima i svi vatrogasci su još uvijek na terenu

Požar otvorenog prostora koji je noćas izbio na plaži Zrće na otoku Pagu stavljen je pod kontrolu. No, unatoč tome na mjestu požara vatrogasci će dežurati cijeli dan. 

"Trenutno zemaljske snage saniraju područje i ostat će cijeli dan na terenu kako bi ugasili sva žarišta. Opožarenu površinu ne možemo procijeniti, ali smo jako zadovoljni što nije bilo oštećenih objekata i ozlijeđenih osoba, s obzirom da je u klubovima u čijoj je blizini izbio požar bilo smješteno oko 10.000 ljudi", rekao je zapovjednik VZŽ Ličko-senjske Hrvoje Ostović za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Požarom je bilo zahvaćeno visoko raslinje i borova šuma u blizini granice sa Zadarskom županijom. Požar je ugrožavao objekte (klub Papaja i Kalypso u blizini plaže), te je radi velikog broja ljudi organizirana evakuacija tog područja radi njihove sigurnosti.

Prema dosadašnjim saznanjima, nitko od turista, mještana, vatrogasaca ili drugih službenih osoba nije stradao u požaru

Požar na Pagu

Ostović je oko 11 sati kazao da otvorenog plamena više nema, da su vidljiva izdimljavanja na mnogim mjestima i da su svi vatrogasci i dalje na terenu.

"Najteži dio posla je odrađen, ali ostat ćemo ovdje sigurno do kraja dana i po noći, jer se sve mora do te mjere ugasiti da izdimljavanja više ne bude, kako se požar nigdje ne bi obnovio", rekao je Ostović.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!