Novosti / Crna kronika

POLICIJA OBAVLJA IZVIDE

Eksplozija u Stenjevcu: Uzrok nepoznat, jedna žena bori se za život, stanarima se ništa ne govori

'Nitko ne daje nikakve rokove, nikakve informacije', tvrde stanari i pitaju se: 'Što radi Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama?'

Nakon jučerašnje eksplozije plina, i to etažnog, u zagrebačkom Stenjevcu, uzrok te nesreće još nije poznat, a ozlijeđena umirovljenica bori se za život.

Stanari su evakuirani, no dalje od toga, kažu stanari, nitko se ne brine i ne komunicira s njima. Pitaju se, čemu onda služe različiti gradski uredi, poput onog za upravljanje u hitnim situacijama?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Gospođa se nalazi u životno ugroženom stanju, obuhvaćeno je više od 75 posto tjelesne površine, nalazi se u jedinicama intenzivnog liječenja i životno je ugrožena'', kazao je kirurg Mario Malović.

Cijela zgrada nakon požara je izvan funkcije, nema struje ni plina, a stanari smiju samo kratko do svojih stanova. Nitko im, kažu, ništa ne govori, nitko ne daje nikakve rokove, nikakve informacije.

Evakuirano je 30 stanova, a stanari su i danas zbunjeni.

Od upravitelja zgrade, kažu, dobivaju oprečne informacije, a prva je bila da će već danas natrag u stanove, no to se nije dogodilo. Policija još obavlja izvide.

Djelatnici plinare, doznajemo, neće izići na teren prije petka, no o tome ove ljude nitko nije obavijestio.

U Uredu za upravljanje kriznim situacijama upućuju nas na policiju koja je jedina od jučer cijelo vrijeme na terenu.

''Bitno je pomoći unesrećenima, osigurati mjesto događaja, i kasnije provesti očevid, ponovit ću u suradnji sa svim relevantnim tijelima'', napominje Marija Goatti, glasnogovornica PU zagebačke.

No, stječe se dojam da ta tijela nisu u komunikaciji jer stanari dobivaju samo neslužbene informacije, a proći će još najmanje dva dana prije nego što se utvrdi može li se tridesetak vlasnika stanova sa svojim obiteljima vratiti kući.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!