Ostani doma
Novosti / Crna kronika

POLICIJA OBAVLJA IZVIDE

Eksplozija u Stenjevcu: Uzrok nepoznat, jedna žena bori se za život, stanarima se ništa ne govori

'Nitko ne daje nikakve rokove, nikakve informacije', tvrde stanari i pitaju se: 'Što radi Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama?'

Nakon jučerašnje eksplozije plina, i to etažnog, u zagrebačkom Stenjevcu, uzrok te nesreće još nije poznat, a ozlijeđena umirovljenica bori se za život.

Stanari su evakuirani, no dalje od toga, kažu stanari, nitko se ne brine i ne komunicira s njima. Pitaju se, čemu onda služe različiti gradski uredi, poput onog za upravljanje u hitnim situacijama?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Gospođa se nalazi u životno ugroženom stanju, obuhvaćeno je više od 75 posto tjelesne površine, nalazi se u jedinicama intenzivnog liječenja i životno je ugrožena'', kazao je kirurg Mario Malović.

Cijela zgrada nakon požara je izvan funkcije, nema struje ni plina, a stanari smiju samo kratko do svojih stanova. Nitko im, kažu, ništa ne govori, nitko ne daje nikakve rokove, nikakve informacije.

Evakuirano je 30 stanova, a stanari su i danas zbunjeni.

Od upravitelja zgrade, kažu, dobivaju oprečne informacije, a prva je bila da će već danas natrag u stanove, no to se nije dogodilo. Policija još obavlja izvide.

Djelatnici plinare, doznajemo, neće izići na teren prije petka, no o tome ove ljude nitko nije obavijestio.

U Uredu za upravljanje kriznim situacijama upućuju nas na policiju koja je jedina od jučer cijelo vrijeme na terenu.

''Bitno je pomoći unesrećenima, osigurati mjesto događaja, i kasnije provesti očevid, ponovit ću u suradnji sa svim relevantnim tijelima'', napominje Marija Goatti, glasnogovornica PU zagebačke.

No, stječe se dojam da ta tijela nisu u komunikaciji jer stanari dobivaju samo neslužbene informacije, a proći će još najmanje dva dana prije nego što se utvrdi može li se tridesetak vlasnika stanova sa svojim obiteljima vratiti kući.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!