Novosti / Crna kronika

požar lokaliziran

Buknula vatra u skladištu Slobodne Dalmacije, djelatnici evakuirani: 'Ne znam čega sve tamo ima'

Djelatnici Slobodne Dalmacije zbog požara su hitno evakuirani iz susjedne zgrade u kojoj je redakcija

Veliki požar koji je u subotu popodne buknuo u skladištu Slobodne Dalmacije lokaliziran je, a vatrogasci su i dalje na terenu dok sasvim ne ugase vatru.

Iz splitske Javne vatrogasne postrojbe izvijestili su da su požar u skladištu uspjeli lokalizirati za četrdesetak minuta.

požar u skladištu Slobodne Dalmacije

Prvu dojavu o gustom crnom dimu iz smjera Slobodne Dalmacije vatrogasci su primili u 16.41 sati. Na teren su odmah izašla 23 gasitelja iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, dobrovoljnih vatrogasnih društva Split i Vranjic s osam vozila. Požar je lokaliziran u 17.25 sati, no vatrogasci su i dalje na terenu.

Zbog gusta dima i moguće eksplozije - budući da su u zgradi skladišta bile plinske boce - tijekom gašenja požara evakuirani su stanari okolnih zgrada kao i novinari redakcije Slobodne Dalmacije iz susjedne zgrade. 

Hina doznaje kako je požar buknuo u stolarskoj radionici i da je izgorio dio unutrašnjosti i krova.

Ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta zasigurno neće biti mala.

Nakon što vatra bude ugašena obavit će se očevid koji bi trebao pokazati uzrok požara.

''Samo je odjednom netko viknuo da gori''

Kako je sve to izgledalo kad je požar planuo, za RTL Danas opisao je Toni Perković, urednik Sporta u Slobodnoj Dalmaciji: ''Samo je odjednom netko viknuo da gori, neki su se požurili po svoje automobile, a istog smo trena pozvali vatrogasce, kojima čestitam jer su odmah došli, tri minute od poziva, i počeli sanaciju''. 

Policija je udaljila građane s mjesta požara i iz obližnje zgrade jer postoji strah da bi moglo doći do eksplozija zbog uskladištenih plinskih boca i drugog opasnog materijala.

''Gledali smo da možda ne gori zgrada, vidjeli smo da gori skladište. Pokupili smo stvari i izašli van'', kazao je jedan od stanara Jure Vranić, a njegova susjeda Nikolina dodala je: ''Nahrupila je golema količina dima, nije to prvi put i pobjegli smo iz zgrade, a vatrogasci su nam rekli da se boje naknadnih eksplozija''.

''U tom skladištu ima svega, i ne znam što se sve nalazi tamo – tvrtka je neka u najmu, stolarska radnja ... no čeka se da policija napravi očevid i tada ćemo više znati što bi mogao biti uzrok i kako je počeo požar'', zaključio je Perković i dodao da je arhiva Slobodne Dalmacije sigurna jer se nalazi u Dugopolju.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!