Novosti / Crna kronika

MUČAN GODIŠNJI ODMOR

Turisti na splitskom području bili su u 50 ljetnih dana žrtve čak 245 kaznenih djela

Turisti na splitskom području bili su u 50 ljetnih dana žrtve čak 245 kaznenih djela
Shutterstock

Čak 61 posto ukupnog broja kaznenih djela odnosi se na krađe

Splitsko-dalmatinska policija je u nešto više od 50 ljetnih dana lipnja i srpnja zabilježila ukupno 245 kaznenih djela na štetu stranih turista, uglavnom krađa, doznaje su u policiji.

Od tog broja koji se odnosi na razdoblje od 1. lipnja do 21. srpnja čak 61 posto ukupnog broja kaznenih djela odnosi se na krađe, u policiji kažu većinom džepne. 21 posto je teških krađa, a 18 posto se odnosi na ostala kaznena djela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim kaznenih djela, policija je zabilježila da je u istom razdoblju u prometnim nesrećama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske teško ozlijeđeno sedam stranaca, lakše je ozlijede zadobilo njih 32, dok, nisu zabilježeni smrtni slučajevi.

Najgore je prošao 31-godišnji Francuz koji je na liječenju zbog teških ozljeda nožem koje je po zadobio dok se prošlog vikenda zajedno s prijateljem (24) kupao na Bačvicama.

Dok je bio u moru primjetio je da im netko pretura po stvarima pa je zajedno s prijateljem pokušao spriječiti krađu, no lopov ga je nožem uboo u prsište nanijevši mu po život opasnu ozljedu. Uz to mu je ukrao novčanik u kojem je bilo 2.000 kuna. Počinitelj (22) je ubrzo uhićen i pritvoren.

U zatvoru na Bilicama završio je i 42-godišnjak koji je, nakon što je izbačen iz noćnog kluba na Bačvicama, rastrojen izboo djelatnike kluba i slučajne goste među kojima je bio i 23-godišnji Australac. Srećom mladić je prošao tek s lakšim ozljedama.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!