Ostani doma
Novosti / Crna kronika

BRZA REAKCIJA

Načelnika kojeg istražuje USKOK izbacuju iz HDZ-a! 'Molim one koji odlučuju da to ne čine'

Neobičan potez povukao je Zlatko Pinjuh netom prije pretresa policije. Mještanima je poslao pismo...

Čeminac

Nakon što su Krim-policija i USKOK upali u Općinu Čeminac, pred RTL-ovu kameru stao je i načelnik Općine, HDZ-ovac Zlatko Pinjuh. Kaže da se sam prijavio u osječku policiju i dao iskaz.

Doznajemo, zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti. A dok traje istraga, u tijeku je i novi potres u HDZ-u  kao i  međusobna optuživanja i izbacivanja iz stranke. Čeminački HDZ je raspušten.

"Policijski službenici provode izvide nad nekoliko osoba na području Općine Čeminac. To su pretrage, razgovori i druge radnje, a nakon završetka izvida koji su tajni obavijestit ćemo vas o utvrđenom", rekla je Vesna Žnidarić Bolarić iz Odnosa s javnošću PU OBŽ.

Neslužbeno, nitko nije uhićen, ali pod istragom su četiri osobe. Među njima i sam načelnik, HDZ-ovac Zlatko Pinjuh koji nije bio u zgradi.

"Pitao me gdje sam, ja sam rekao na Hvaru. Pitao me jel bih mogao doći, ja sam rekao doći ću, nije mi bio problem. Pinjuh nikad nije bježao, Pinjuh je uvijek prsima išao naprijed. Moj dio obrane se sastojao jednostavno u iskazu da na pitanja ne želim odgovarati jer na neusvisle optužbe se ne mogu davati suvisli odgovori", kazao je Pinjuh.

O sadržaju petnaestominutnog razgovora s policijom ne smije govoriti, no kako doznajemo, riječ je o zloporabi položaja i ovlasti. Općina Čeminac raspisala je natječaj kojim će sudjelovati u plaćanju kredita u švicarcima - na kojem je prošao i sam načelnik, ali raspisan je i natječaj za sufinanciranje stambenog kredita od strane Općine - na kojemu su pak prošli načelnikovi sinovi.

"Sve što je učinjeno je učinjeno na zakonit način. Provjerljiv način. Transparentan način. To što u javnosti se stječe dojam i koji se stalno u medije pokušava provući, subvencija kredita mojim sinovima... ne znam zašto moji sinovi ne bi imali prigodu ostvariti prava koja mogu ostvariti svi drugi mještani Općine Čeminac", pita se Pinjuh.

Neobičan potez povukao je Zlatko Pinjuh netom prije pretresa policije. Mještanima je poslao pismo od 14 stranica koje je osobno potpisao i u kojemu tvrdi da se na njega vrši pritisak da potpiše, kako piše, sumjiv projekt uvođenja širokopojasnog interneta vrijedan od 60 do 120 milijuna kuna. Imena koja spominje su HDZ-ov gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

"Nit smo vršili pritisak ja, ni župan. Županija je sudjelovala i u financiranju jednako kao i grad Beli Manastir. Žao mi je što ove konotacije koje su unutar stranke i odnosi koji su unutar stranke, koji ne moraju biti idilični, svatko ima pravo na svoje mišljenje, mi smo demokratska stranka, se vežu za slučaj koji je krenuo jučer i mislim da te dvije stvari nemaju apsolutno nikakve zajedničke veze", govori Tomislav Rob, gradonačelnik Belog Manastira.

No protiv Pinjuha pokrenut je postupak za izbacivanje iz stranke.

"Nažalost, kada to slušam, ja mogu kazati sljedeće, da molim sve one koji o tome odlučuju da me ne izbacuju iz stranke jer za to nema nikakvog razloga."

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!