Ostani doma
Novosti / Crna kronika

trovanje na hvaru

'Naglo mu je pozlilo': Na brodu umro talijanski menadžer, u bolnici njegov prijatelj političar

Petero ljudi primljeno je u bolnicu, među njima i dvoje djece za čiji se život bore liječnici

Tragedija koja je usred špice sezone šokirala Hvar - talijanska obitelj pronađena je na brodu u lošem zdravstvenom stanju, a zatim pod hitno hospitalizirana. Muškarac pri dolasku hitne pomoći nije davao znakove života. 

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tri osobe hitno su prevezene u Kliniku za infektologiju - riječ je o 64-godišnjem muškarcu i dvjema ženama u dobi od 56 i 44 godine.

"Njihova klinička slika je lagana, kod jedne pacijentice je srednje teško, ona će biti zadržana na bolničkom liječenju, a  zasad planiramo dvoje ovih bolesnika zbrinuti kroz dnevnu bolnicu'', kazao je Dragan Ledina, liječnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

No, loše vijesti stižu iz Dječje klinike na splitskim Firulama. Dječak od samo 5 godina i djevojčica od 14 godina na respiratoru su i nalaze se u kritičnom stanju. Liječnici su dignuti s godišnjih odmora kako bi pomogli.

"Teško je sada reći... mi se i dalje borimo za njihov život, sa svim postupcima i metodama koje moderna medicina dopušta", kaže dr. Branka Polić, voditeljica Zavoda za pedijatriju Klinike za dječje bolesti.

Istaknula je i da je ovo jedan od najtežih slučajeva u njezinoj karijeri. Djeca su u bolnicu stigla s neurološkim simptomima, a kasnije je došlo do zatajenja svih vitalnih organa.

Inspekcija je zapečatila restoran na Hvaru u kojem su pacijenti jeli. 

Kako se doznaje od policije i splitskih liječnika, došlo je do trovanja, ali se ne zna kako. Je li u pitanju trovanje hranom ili plinovima iz klima uređaja, kako se nagađa, pokazat će toksikoliške analize koje bi mogle biti gotove već sutra. 

Uzrok smrti muškarca na brodu bit će poznat nakon obdukcije, kazala je u javljanju uživo za RTL Danas reporterka Dragana Eterović.

Umro talijanski menadžer, u bolnici i njegov prijatelj političar

Talijanski mediji javljaju da je riječ o menadžeru sa Sicilije Eugeniju Vinciju (57) koji je s obitelji - suprugom i dvoje djece - te s još četvero svojih sunarodnjaka i četiri člana posade plovio Jadranom.

Među otrovanima je i njegov prijatelj Bruno Mancuso, aktualni gradonačelnik Sant'Agata di Militello.

Mancuso je oženjen Manuelom Fiasconarom i otac je jednog djeteta.

''Nakon jela svi smo se osjećali loše, možda od plinova na brodu ili trovanja hranom. Ne znamo što se dogodilo, samo nam je odjednom svima bilo loše. Neki od nas su se ubrzo oporavili, no, na žalost, moj prijatelj Eugenio je izgubio svijest i udario glavom. Dvoje djece je, također, u vrlo teškom stanju, u bolnici su i nadamo se da će se oporaviti i da će uzrok trovanja biti utvrđen nakon obdukcije. Zbunjeni smo, zajedno smo trebali provesti odmor koji se pretvorio u tragediju'', kazao je talijanskim novinarima gradonačelnik i bivši senator Bruno Mancuso.

Vinciju je navodno naglo pozlilo u brodskom zahodu te je u padu udario glavom o stijenku zida, a sve upućuje na to da su kobni bili plinovi koji su izlazili iz WC školjke i klima uređaja.

Vinci je od 2013. direktor društva Dico, koje upravlja nacionalnim lancem diskontnih trgovina Tuodì. Prije toga upravljao je kompanijom Bioenergie, specijaliziranom za obnovljive izvori energije, a tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća bio je generalni direktor tvrtke koja je proizvodila legendarne talijanske traperice Pop 84, poznate u to vrijeme i u Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!