Ostani doma
Novosti / Crna kronika

ISPOVIJEST ZA RTL

Talijan koji je preživio trovanje na brodu: 'Eugenijevo tijelo pronašli su okrenuto naglavačke u kadi'

'Jeli smo u restoranu, vratili se na brod oko ponoći...'

Brod Atlantia

Talijan Bruno Mancuso preživio je tragediju kod Hvara, gdje je na brodu jedna osoba umrla, a dvoje djece u kritičnom je stanju zbog trovanja, najvjerojatnije ugljikovim monoksidom. 

Pozlilo je i ekipi za očevid, policajcu i vještaku, što samo potvrđuje da se nešto čudno dogodilo na tom brodu.

"Sada smo dobro, i ja i moja žena. U ekipi među gostima bilo nas je osmero. Dvoje djece koja su tu na oporavljanju, njhov otac Eugenio koji je umro, dvoje koji nisu imali nikakvih problema i još nas troje koji smo ostali tu u bolnici. Pretpostavljamo da je uzrok problema kvar klimatizacije broda", istaknuto je Mancuso za RTL.

Naime, djeca nisu ni jela hranu iz restorana, kako je istaknuo, što znači da uzrok nije mogla biti hrana.

"Jeli smo u restoranu, vratili smo se na brod oko ponoći. Mi koji smo tada otišli spavati u svoje sobe, svi smo imali problema. Dvoje koji su bili na drugoj strani, na palubi, bili su dobro. Ujutro oko 10 sati, još nisu vidjeli nikoga od nas pa su otvorili vrata naših soba i šokirali se. Našli su nas potpuno nesvjesne, u dubokom snu. Nažalost, Eugenija su pronašli u kupaonici, naopačke u kadi, izgleda da se tijekom noći pokušao ustati i udario je glavom o kadu i ostao ležati u njoj mrtav", prepričava nam Bruno.

O stanju djece zna koliko i javnost, a u Italiju se vraća sutra ili prekosutra, kad stignu nalazi obdukcije i dokaže se da je uzrok trovanje ugljikovim monoksidom, tj. neispravnom ventilacijom.

"Danas ili sutra trebali bismo vratiti tijelo (Eugenijevo, op.a.), onda ćemo nastaviti prema Italiji", zaključio je Mancuso.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!