Novosti / Crna kronika

Zbog utjecaja na svjedoke

Istražni zatvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Oštarijama: Pucao u muškarca

Istražni zatvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Oštarijama: Pucao u muškarca
Miranda Cikotic/PIXSELL

Pucnjavi prethodio verbalni i fizički sukob

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo ispitalo je u srijedu 20-godišnjaka, osumnjičenog da je iz vatrenog oružja u Oštarijama pokušao ubiti 21-godišnjaka, te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević udovoljio je zahtjevu tužiteljstva te osumnjjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujević je Hini izjavio kako će u istrazi biti saslušan velik broj očevidaca, koji su prostorno i rodbinski povezani s osumnjičenim, pa "postoji opasnost da bi on na slobodi mogao stupiti s njima u kontakt i utjecati na njihove iskaze".

Vezano za drugu točku po kojoj je određen istražni zatvor rekao je da je pucnjavi prethodio verbalni i fizički sukob te je utvrđena "visoka razina napetosti", što se kvalificira kao opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Ravnatelj ogulinske Opće bolnice Josip Zorko kazao je da je žrtva u ponedjeljak u bolnicu zaprimljena u životnoj opasnosti zbog prostrijelnih rana trbuha, ali je nakon operacije i intenzivnog liječenja u zadovoljavajućem stanju.

Načelnik Općine Josipdol Josip Mihaljević rekao je ranije da je incident s ranjavanjem mladića "jedan u nizu oružanih obračuna u Oštarijama u proteklih nekoliko godina“, te je izrazio nadu da će "nadležne službe sve vrlo brzo raščistiti slučaj da se obračuni ne bi nastavljali".

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!