Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Zbog utjecaja na svjedoke

Istražni zatvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Oštarijama: Pucao u muškarca

Istražni zatvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Oštarijama: Pucao u muškarca
Miranda Cikotic/PIXSELL

Pucnjavi prethodio verbalni i fizički sukob

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo ispitalo je u srijedu 20-godišnjaka, osumnjičenog da je iz vatrenog oružja u Oštarijama pokušao ubiti 21-godišnjaka, te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević udovoljio je zahtjevu tužiteljstva te osumnjjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujević je Hini izjavio kako će u istrazi biti saslušan velik broj očevidaca, koji su prostorno i rodbinski povezani s osumnjičenim, pa "postoji opasnost da bi on na slobodi mogao stupiti s njima u kontakt i utjecati na njihove iskaze".

Vezano za drugu točku po kojoj je određen istražni zatvor rekao je da je pucnjavi prethodio verbalni i fizički sukob te je utvrđena "visoka razina napetosti", što se kvalificira kao opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Ravnatelj ogulinske Opće bolnice Josip Zorko kazao je da je žrtva u ponedjeljak u bolnicu zaprimljena u životnoj opasnosti zbog prostrijelnih rana trbuha, ali je nakon operacije i intenzivnog liječenja u zadovoljavajućem stanju.

Načelnik Općine Josipdol Josip Mihaljević rekao je ranije da je incident s ranjavanjem mladića "jedan u nizu oružanih obračuna u Oštarijama u proteklih nekoliko godina“, te je izrazio nadu da će "nadležne službe sve vrlo brzo raščistiti slučaj da se obračuni ne bi nastavljali".

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!