Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Stigli rezultati očevida

Zbog trovanja Talijana uhitili vlasnika broda i kapetana. Plin je iscurio iz strojarnice

Sutra tijekom jutra obojica će biti privedeni pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje jučerašnjeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prebačeno u Split i hospitalizirani su ( tri punoljetne osobe rođene: 1955., 1963. i 1975. te  dvoje djece - rođene 2008. i 2014., svi državljani Republike Italije). Nakon pružene liječničke pomoći u KBC Split utvrđeno je da su djeca životno ugrožena.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer, nakon zaprimljene informacije poduzete su mjere i radnje prvog zahvata, na mjesto događaja izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koji je rukovodio očevidom. Također, tijelo 57-godišnjega stranog državljanina Republike Italije prevezeno je na Odjel patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

Brod Atlantia

Danas tijekom dana nastavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Općinskoga državnog odvjetništva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar.

Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica i očevida, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni  i u službene prostorije PP Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Ovo je brod na kojem je umro Talijan: Tjedan dana na drvenom jedrenjaku iz 1992. košta do 11.900 eura

Nakon kriminalističkog istraživanja i  očevida utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji hrvatski državljanin u svojstvu vlasnika motorne jahte i 27-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu kapetana broda, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja dana 8. kolovoza 2019. godine ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte zbog čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova: ugljikova monoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika.

U četvrtak tijekom jutra će obojica zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 4., u vezi sa člankom 215. Kaznenog zakona uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!