Ostani doma
Novosti / Crna kronika

OSUĐENI SILOVATELJ

Obećao joj dobar posao u Austriji: Uzeo joj putovnicu pa je zatočio na Viru, pokušao je usred noći silovati

Obećao joj dobar posao u Austriji: Uzeo joj putovnicu pa je zatočio na Viru, pokušao je usred noći silovati
shutterstock

Izmislio je da prije odlaska u Austriju moraju do Vira kako bi pogledao zemljište koje planira kupiti

Nakon što joj je obećao dobar posao i primanja u svojem restoranu u Austriji, državljanin Hrvatske i BiH djevojku (16) umjesto prema Austriji, poveo je na jedan otok u Dalmaciji. 

B.B. (57) djevojku je nagovarao više od mjesec dana govoreći joj da će zarađivati između 35 i 40 eura, a poslije, ako se pokaže vrijednom, dobit će veću odgovornost i veća primanja. Kako bi joj pokazao svoje poštene namjere, desetak dana prije puta dao joj je nekoliko stotina eura da može kupiti mobitel i nešto nove odjeće, a ona će mu to poslije vratiti od svoje zarade. Onda je 16. srpnja ujutro došao po nju svojim crnim Mercedesom. Čim su prešli granicu Hrvatske rekao joj je da mu preda svoju putovnicu i novac, oko sto eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izmislio je da prije odlaska u Austriju moraju do Vira kako bi pogledao zemljište koje planira kupiti. Onda ju je odveo u jedan apartman gdje joj je počeo objašnjavati kako on u Austriji zapravo nema restoran nego neku birtiju, da ona tamo neće lomiti leđa, nego da će dobro zarađivati, ali na drugi način. Da će biti "dama".

Djevojka se pobunila i htjela vratiti kući, no B.B. ju je zatočio. Uzeo joj je mobitel i iz njega izvadio karticu, a potom usred noći upao u sobu i krenuo je dirati. Njenu vrisku čula je susjeda koja je dotrčala do apartmana, a nakon što ih je otvorio 57-godišnjak, djevojka se provukla kroz vrata i pobjegla, javlja Slobodna Dalmacija.

B.B. (57) je smješten u istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Nesretnu djevojku je zaveo, obmanuo, pokušao silovati i natjerati na prostituciju natjerati.  Tereti ga se za bludne radnje i trgovinu ljudima, a prijeti mu kazna između tri i 15 godina zatvora.

Ubrzo se otkrilo da je 57-godišnjak u Austriji 1996. izdržavao zatvorsku kaznu zbog silovanja, a 2005. i kaznu zbog zloupotrebe droga. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!