Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Očevid u tijeku

Drama na Braču: Tijekom točenja goriva planuo požar na gliseru. Ozlijeđene dvije Francuskinje

Drama na Braču: Tijekom točenja goriva planuo požar na gliseru. Ozlijeđene dvije Francuskinje
Filip Brala/PIXSELL

Ozlijeđene majka i kći odmah su prevezene u Hitni medicinski prijem Doma zdravlja u Supetru

Službenici Lučke kapetanije Split izvijestli su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetim aktivnostima zbog pomorske nesreće koja se dogodila u petak u mjesnoj luci u Milni.

Iz Lučke ispostave Milna dežurni službenici u 12.10 sati dojavili su prema LK Split o nesreći, odnosno, požaru na brodici, na kojoj je u tom trenutku boravila četveročlana francuska obitelj: otac, majka i dvije kćeri, od kojih su ozljede zadobile majka (rođena 1970. godine) i kći (rođena 2004. godine), dok otac i druga kći u nesreći nisu ozlijeđeni. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Požar na brodici dugoj 5,7 metara, s hrvatskom zastavom i opremljenoj izvanbrodskim pogonskim strojem porivne snage od 165 kW, izbio je u trenutku pokretanja porivnog stroja, odmah nakon ulijevanja goriva u brodski spremnik, na mjestu lučke stanice za punjenje goriva u Milni.

Ozlijeđene majka i kći odmah su prevezene u Hitni medicinski prijam Doma zdravlja u Supetru, a požar na brodici u kratkom vremenu ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Milna.

Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a službenici Lučke ispostave Milna nastavljaju očevid o uzrocima nesreće, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!