Novosti / Crna kronika

Razmatrat će se i optužnica

Slučaj 'zamrzivač': Sud odlučuje ima li protiv Smiljane dovoljno dokaza da je ubila sestru

Slučaj 'zamrzivač': Sud odlučuje ima li protiv Smiljane dovoljno dokaza da je ubila sestru
Pixsell

Optužno vijeće varaždinskog suda na današnjoj će sjednici analizirati dokaze koje je tužiteljstvo prikupilo protiv S. Srnec

Zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) Županijski sud u Varaždinu u četvrtak će odlučivati ima li dovoljno dokaza da se za to kazneno djelo sudi Smiljani Srnec (45).

Naime, 11. srpnja je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva sestre. Optužnica ju tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome lubanje pa je 23-godišnjakinja preminula od zadobivenih ozljeda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U optužnici je predloženo da se 45-godišnjakinji produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela zbog čega se Smiljana Srnec nalazi u istražnom zatvoru.

Optužno vijeće varaždinskog suda na sjednici će analizirati dokaze koje je tužiteljstvo prikupilo protiv Smiljane, a nakon što saslušaju argumente svih stranaka odlučit će o optužnici. Vijeće ju može potvrditi, vratiti na doradu tužiteljstvu, a može i prekinuti kazneni postupak ako postoje okolnosti koje isključuju njezinu krivnju ili nema dovoljno dokaza da je osnovano sumnjiva za ubojstvo. Tad bi ju morali pustiti na slobodu.

Smiljana može priznati krivnju te pokušati dogovoriti nagodbu.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!