Novosti / Crna kronika

Slučaj 'Zamrzivač':

Na najlonkama kojima je bila vezana vreća s Jasminom našli tragove majke i muškarca?

Na najlonkama kojima je bila vezana vreća s Jasminom našli tragove majke i muškarca?
Sanjin Strukić/Pixsell

Na najlonkama kojima je bila vezana vreća na glavi ubijene pronađen je DNK muške osobe

Smiljana Srnec (45) dovedena je u četvrtak pred optužno vijeće na Županijski sud u Varaždinu. Kroz plač je novinarima rekla da nije kriva za ubojstvo sestre.

Iako se nadala da će izaći na slobodu i da će optužnica kojom joj se stavlja na teret ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23) prije 19 godina biti odbačena zbog nedostatka dokaza, sudsko vijeće je, nakon nakon razmatranja niza dokaza i argumenata tužiteljstva i obrane, optužnicu potvrdilo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istražni zatvor joj je produžen do kraja rujna, a očekuje se da će u međuvremenu biti zakazani pripremno ročište i početak suđenja.

Optužnica, naime, Smiljnu Srnec tereti da je udarcima tupim predmetom u glavu ubila svoju sestru, a potom njezino tijelo držala 19 godina u zamrzivaču.

Sporna je bila i činjenica da je Smiljanina i Jasminina majka Katarina Dominić nestanak kćeri policiji prijavila tek 16. kolovoza 2005. odnosno pet godina kasnije od nestanka, jer je živjela u uvjerenju, zahvaljujući Smiljani, da je Jasmina živa, da putuje i da se njih dvije navodno čuju. 

Dokazi prikupljeni tijekom petomjesečne istrage, s obzirom na potvrđenu optužnicu, dovoljno su čvrsti da se o njihovoj povezanosti sa Srnec može raspravljati u sudskom postupku. Tužiteljstvo je uvjereno da je Smiljana sestru Jasminu ubila na spavanju s pet snažnih udaraca u glavu ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom i potom ju je ugurala u škrinju, prethodno joj zamotavši glavu crnom vrećom, a vrat najlonskom čarapom.

DNK tragovi koji su pronađeni u škrinji povezali su Smiljanu s ubojstvom. Međutim, DNK, na najlonkama kojima su bile vezane crne plastične vreće u kojoj je bilo tijelo, bili su još i tragovi DNK majke Katarine.

Ali najveći misterij, koji još uvijek nisu uspjeli razriješiti vještaci MUP-ova Centra 'Ivan Vučetić' je DNK trag nepoznate muške osobe koji je pronađen na najlonkama kojima je bila vezana plastična vreća na glavi ubijene Jasmine. Zbog nedovoljne količine alela potrebnih za identifikaciju, vještak nije uspio pronaći vlasnika tog otiska, piše Jutarnji list.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!