Ostani doma
Novosti / Crna kronika

OPASNOST UTJECAJA NA SVJEDOKE

Sudac osumnjičenom za napad u Viškovu odredio 30 dana istražnog zatvora

Sudac osumnjičenom za napad u Viškovu odredio 30 dana istražnog zatvora

Budući da je riječ o državnom službeniku, bit će udaljen iz službe

Osumnjičenom 42-godišnjem M.Š. iz Viškova, koji je uhićen u subotu zbog prijetnji i ozljeđivanja osobe na osnovi nacionalne pripadnosti, u nedjelju je na riječkom Županijskom sudu određen istražni zatvor od 30 dana, a budući da je riječ o državnom službeniku, bit će udaljen iz službe.

Sudac istrage odredio je M.Š.-u, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništa u Rijeci, pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a odbacio je prijedlog za određivanja pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, doznaje se sa suda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su priopćili da će osumnjičeni, s obzirom da se radi o državnom službeniku, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite, sukladno Zakonu o državnim službenicima, biti udaljen iz službe.

M. Š. je uhićen u subotu rano ujutro na graničnom prijelazu Rupa zbog sumnje da je prije nekoliko dana u Viškovu počinio kazneno djelo prijetnje. Riječ je o incidentu od 20. kolovoza, koji se dogodio na parkiralištu na Viškovu. Tada je ozlijeđen 70-godišnji hrvatski državljanin, pripadnih srpske nacionalne manjine, koji je medijima rekao da je pretučen i vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

Iz policije su u nedjelju izvijestili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom u vezi s događajem od 20. kolovoza u Viškovu te da je protiv njega podignuta kaznena prijava za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti.

On je uhićen jučer u ranim jutarnjim satima te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je ispred stambene zgrade u Viškovu do sukoba došlo zbog parkiranog vozila. Tom je prilikom osumnjičeni 42-godišnjak 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta, uputio ozbiljne prijetnje te ga lakše ozlijedio.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!