Ostani doma
Novosti / Crna kronika

MISTERIOZNA SMRT

Mladić (18) dovezen iz zatvora u splitsku bolnicu, pao u komu i preminuo: 'Okolnosti su čudne'

Mladić (18) dovezen iz zatvora u splitsku bolnicu, pao u komu i preminuo: 'Okolnosti su čudne'
Miranda Cikotić/PIXSELL

Tijekom prijma u bolnicu su ga reanimirali, a imao je podljeve na donjem dijelu trbuha i po preponama

Na Jedinici intenzivnog liječenja KBC Split u subotu je preminuo 18-godišnjak iz okolice Omiša koji je prije tri tjedna doveden iz zatvora na splitskim Bilicama u teškom stanju i hospitaliziran, piše Slobodna Dalmacija. Tijekom prijma u bolnicu su ga reanimirali, a imao je podljeve na donjem dijelu trbuha i po preponama.

U tom trenu liječnici se nisu mogli izjasniti o uzroku i nastanku ozljeda, a navodno se radilo o modricama koje nisu nastale neposredno prije primitka u splitsku bolnicu. Nisu se znali izjasniti ni zbog čega je u takvom stanju doveden u bolnicu da ga se trebalo oživljavati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sporno je bilo i što je bio u zatvoru od početka travnja tako da su modrice, premda nisu uzrokovale smrt, nastale za vrijeme boravka u državnoj instituciji. Kako Slobodna Dalmacija saznaje iz PU splitsko-dalmatinske, tada su obavijestili Državno odvjetništvo. U međuvremenu je mladić umro.

Osuđen na 8 mjeseci zatvora zbog podmetanja četiri požara

"Tragedija se dogodila i okolnosti su čudne te je sigurno da se dogodio neki propust, samo je pitanje čiji. Zatražio sam od zatvora u Splitu kompletnu medicinsku dokumentaciju koja će zajedno s nalazom obdukcije otkriti okolnosti i uzrok smrti", kazao je odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa obitelj pokojnog mladića.

Mladić je osuđen na 8 mjeseci zatvora zbog podmetanja četiri požara u ožujku ove godine na omiškom području. Uhićen je nedugo nakon podmetanja požara kada je utvrđeno da se još kao dijete psihijatrijski liječio zbog piromanije. Sudski vještak je procijenio da je prilikom paljenja požara bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv jer bi u tom slučaju bio tretiran po Zakonu o osobama s duševnim smetnjama. Nad njim je tada određen istražni zatvor u kojem je ostao i nakon podizanja optužnice i nakon presude.

Doveden nepokretan i nekontaktibilan

Nije uobičajeno da se kod tako kratkih kazni produljuje istražni zatvor do pravomoćnosti presude. Pogotovo kada se radi o mlađem punoljetniku koji je psihijatrijski liječen. Istražni zatvor je ukinut tek kada je mladić završio u komi u bolnici u koju je doveden nepokretan i nekontaktibilan nešto nakon 2 sata ujutro početkom kolovoza. Prije fatalnog pogoršanja zdravlja, u zatvoru ga je posjetio otac koji je s njim komunicirao.

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!