Ostani doma
Novosti / Crna kronika

POLICIJA SKUPLJALA NOVAC PO PODU

Lopov u Splitu hakirao bankomat da mu izbacuje novac pa ukrao više stotina tisuća kuna

Lopov u Splitu hakirao bankomat da mu izbacuje novac pa ukrao više stotina tisuća kuna
Shutterstock

Iz bankomata je navodno odneseno više stotina tisuća kuna

Više od 70.000 kuna kupili su usred noći policajci s tla u susjedstvu Policijske uprave u Splitu nakon pljačke bankomata kraj ureda Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22.

Nešto iza ponoći lopov je došao do bankomata i skinuo jedan dio prednje ploče iznad ekrana te se spojio na unutarnje instalacije te je s prijenosnog računala davao bankomatu upute za isplatu gotovine. Pokupio je znatan iznos, a pritom nije znao da se uključio alarm koji je obavijestio nadležnu zaštitarsku tvrtku, piše Slobodna Dalmacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njihov uposlenik je u najkraćem roku došao na mjesto događaja, prišao muškarcu i upitao ga treba li pomoć. Muškarac se na to trznuo, okrenuo se i pogledao zaštitara zbunjenim izrazom lica, a kako nije ništa rekao, pretpostavlja se da se radi o strancu koji nije ni razumio što ga se pita. No shvatio je da treba pobjeći.

Nestao je s lica mjesta, no bankomat je nastavio izbacivati novac. Pozvani su policajci koji su skupili oko 70.000 kuna razasutih novčanica. Iz bankomata je navodno odneseno više stotina tisuća kuna, a iz policije su za Slobodnu Dalmaciju poručili da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!